SXSW'da inovasyon ödülü alan 13 girişim

SXSW'da inovasyon ödülü alan 13 girişim

SXSW Interactive festivalinde dijital endüstrinin son ve en iyi gelişmelerini bu yıl da Innovation Awards ile ödülendirildi. Sağlıktan güvenliğe, müzikten responsive tasarıma kadar 13 farklı alanda verilen SXSW Interactive Innovation Awards, bu yıl Almanya, ABD, İngiltere ve İtalya'daki girişimler arasında paylaşıldı.

Festival'de ödül alan 13 girişim şu şekilde sıralanıyor:

Sağlık, tedavi ve biyoteknoloji

DESKGEN Londra merkezli Desktop Genetics tarafından geliştirilen yazılım biyologların diledikleri gen ya da hücreyi bilgisayarlarından değiştirmelerini sağlıyor.

doppler

İnsanları birbirine bağlantılı hale getiren inovasyon

DON's VOICE Los Angeles merkezli Not Impossible ekibi tarafından geliştirilen uygulama bir ALS hastasının (Don) 15 yıl sonra eşine ilk kez éSeni Seviyorum" demesini sağlamış. Basit arayüzü sayesinde ALS hastalarının etrafındaki dünyayla yeniden iletişim kurmasını sağlıyor.

İnovatif 3-DIY

WEVOLVER, Londra merkezli donanım için GitHub girişimini daha önce biz de incelemiştik.

Müzik ve ses inovasyonu

HERE ACTIVE LISTENING San Francisco merkezli girişimin yenilikçi kulaklıkları dış dünyanın sesini kontrol etmenizi sağlıyor. Doppler Labs imzalı bu bilim kurgu benzeri ürünü biz de daha önce incelemiştik.

Yeni ekonomi

SHARETheMEAL Birleşmiş Milletler'in yenilikçi uygulaması ihtiyacı olan bir çocuğa yemek bağışı yapmanızı sağlıyor. Roma'da geliştirilen uygulama takas, paylaşım ekonomisi, sanal para birimi ve mikro finans gibi farklı konulara temas ettiği için ödülü kazanmış. İncelememiz için bağlantıyı izleyin.

sharethemeal-logo

Gizlik ve Güvenlik

PEEPLE Teksas'ta geliştirilen bu akıllı kamera sistemi kapı merceğinizin yerini alıyor. Uzaktayken eve kimin yaklaştığını görmeniz mümkün hale geliyor.

Responsive Tasarım

BREAKTHROUGH, West Reading'de geliştirilen bu Sanal Gerçeklik (VR) deneyimi National Geographic yayınının geleceğine dair cesur bir adım sunuyor.

Artık Bilim Kurgu Değil

LILY CAMERA Jüri, 2015'ten önce bu tip bir senaryonun ancak bilim kurgu olabileceğini düşündüğü için Lily'nin drone'una bu ödülü verdi. Dünyanın ilk gerçekten uçan bağımsız kamerası Lily incelememiz için bağlantıyı izleyin.

lilly-drone

Akıllı Şehirler

KASITA, Nesnelerin interneti geleceğin şehirlerinin omurgasını oluşturuyor, Kasita küçük alanlara daha fazla yaşam sığdırma iddiasında.

Öğrenci İnovasyonu

PLANT-like ROBOT Etrafa polen gibi yayılan bu robotlar tıpkı polen gibi insanların üstüne tutunabiliyor, taşıyıcılarıyla gezintiye çıkıyor. İnsanları izlemek, yeni gizlilik suçları ve güvenlik skandalları yaratmak için ideal!

Görsel Medya Deneyimi

THE FALLEN of WORLD WAR II 2. Dünya Savaşı'nın insanlara maliyetiyle ilgili interaktif bu belgesel 1945'ten günümüze 18 dakikalık güncel bir deneyim.

VR & AR

MILL STITCH Google ortaklığında devam eden donanım yazılım projesi Google'ın Spotlight öykülerini 360 derece deneyimle mobile getiriyor.

quell

Giyilebilir Teknoloji 

QUELL® WEARABLE PAIN RELIEF TECHNOLOGY™ Giyilebilir odaklı sinirleri uyarma teknolojisi hastaların kronik acıyla başa çıkmasını sağlıyor. FDA onaylı teknoloji gün içinde ya da gece uykuda kullanılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.