Hilton ve IBM işbirliğiyle geliştirilen concierge robotu: Connie

Concierge hizmetleri vermeye yönelik olarak tasarlanan Connie, IBM'in yapay zeka teknolojisi çözümü Watson'ı kullanıyor.
Hilton ve IBM işbirliğiyle geliştirilen concierge robotu: Connie

connieDünyaca ünlü oteller zinciri Hilton ve IBM, otelcilik ve konaklama sektörüne hizmet edecek bir robot projesini tanıttı. Connie adıyla anılan bu robot, ismini Hilton otelleri zincirinin kurucusu Conrad Nicholson Hilton'dan almış. Concierge hizmetleri vermeye yönelik olarak tasarlanan Connie, IBM'in yapay zeka teknolojisi çözümü Watson'ı kullanıyor.

Pilot çalışma için seçilen Virgina'daki Hilton McLean'de hizmet vermeye başlayan robot, otel müşterileriyle etkileşime giriyor, onların sorularını dostane ve bilgilendirici şekilde yanıtlandırıyor. IBM Watson'ın pek çok API'nı kullanan Connie, oteldeki servis, açılış ve kapanış saati bilgileri ya da diğer aktivitelerle ilgili sorulara cevap veriyor. Bununla birlikte Connie, otelin dışındaki turistik bölgelerle ilgili soruları da cevaplayabiliyor.

Connie, kullandığı yapay zeka sayesinde öğrenebilen bir robot. Böylece otel yönetimi Connie'nin verebileceği cevapları müşteri istekleri ve müşteri deneyimi doğrultusunda düzenleyebiliyor ya da geliştirebiliyor. Kısacası Connie, yönetimin sözünden çıkmayan bir robot ve mesaisi hiç bitmeyen bir ön büro elemanı olarak değer kazanıyor.

Hilton Worldwide'da sorumlu yöneticilerden Jonathan Wilson, Connie'yi seyahat deneyimini baştan sona olacak şekilde müşteriler için daha akıllı, daha kolay ve daha zevkli kılmak adına çalıştırdıklarını dile getiriyor. Pilot projeden IBM tarafı da oldukça mutlu gözüküyor, kendi teknolojisiyle Connie'ye hayat veren IBM Watson çözümü, Hilton müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılama ve sorularını cevaplandırma konusunda yardımcı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.