Steam tüm oyunları sanal gerçeklik modunda oynamanıza olanak sağlayacak

Steam tüm oyunları sanal gerçeklik modunda oynamanıza olanak sağlayacak

Oyuncuların en popüler platformlarından bir tanesi olan Steam, sanal gerçeklik desteğine sahip oyunlar için SteamVR ismindeki alt kategorisini daha önce duyurmuştu. Şirketin şimdi de tüm oyunları sanal gerçeklik modunda oynayabilmenize olanak sağlayacak özellik üzerinde çalıştığı açıklandı.

SteamVR Masaüstü Sinema Modu(SteamVR Desktop Theater Mode) adı verilen yeni özellikle ile oyunların sanal gerçeklik desteği olsun olmasın bu mod sayesinde oyunları sanal gerçeklik modunda oynayabileceksiniz. Tabi ki bu özellik yalnızca Steam üzerinden satın alınan oyunlar için geçerli, bahse konu olan yeni özellik de Steam ile entegre olarak çalışıyor.

Valve yeni özelliğin şu an erken aşama beta testinde olduğunu belirtmiş ancak özelliğin ne zaman devreye alınacağı ile ilgili bir açıklama yapmamış. Gelecek hafta düzenlenecek olan Game Developers Conference'ta Steam'in yeni sanal gerçeklik modu ile ilgili bir gösterim yapması bekleniyor. Önümüzdeki yıllarda oyun yapımcılarının çok daha fazla sanal gerçeklik moduna yoğunlaşacağını düşünürsek Steam yaptığı bu erken aşama hamleler ile geleceği doğru bir şekilde yakalayama çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.