Dubai dünya robot olimpiyatlarına önümüzdeki yıl ev sahipliği yapacak

Dubai dünya robot olimpiyatlarına önümüzdeki yıl ev sahipliği yapacak

Dubai, önemli bir ekonomi merkezi olamasının yanı sıra teknolojiyi de yakından takip ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri resmi makamlarınca da desteklenen yeni proje tam olarak dünya robot olimpiyatlarına ev sahipliği yapmak.

World Future Sports Games olarak adlandırılan turnuvanın her 2 yılda bir düzenlenmesi planlanıyor. Turnuvada robotlar farklı kategorilerde yarışma şansı bulacak. Toplam 9 farklı kategorinin bulunduğu bu turnuvada robotlar futbol maçı yapacak, koşacak, yüzecek, güreşecek hatta masa tenisi bile oynayacaklar.

World Future Sports Games turnuvasının ilki 2017 yılının Aralık ayında Dubai'de düzenlenecek. Bununla birlikte robotik turnuvaların standartlarının belirlenmesi ve kurallarının koyulması için bir federasyon da kuruldu. World Federation of Future Sports adlı yapı, robotik dünyaya da ilgi çekecek, bir diğer amaç da bu alanlardaki girişimci ve yatırımcı sayılarını artırmak olacak.

Bir benzeri Drone Racing League adıyla ABD'de düzenlenen drone yarışları Dubai'de ise World Drone Prix adı altında gerçekleştirilmiş ve 15 yaşındaki bir genç, 250 bin dolarlık ödülün sahibi olmuştu. Birleşik Arap Emirlikleri hükümetinin bu tarz yeni teknolojilere büyük ilgi gösterdiği ve üst düzeyde desteklediği biliniyor. Bakalım 2017 yılındaki oyunlara kadar robotik alanda ne gibi gelişmeler olacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.