Annedukkan.com anne ve bebek ürünleri dikeyinde e-ticarete hızlı başladı

Annedukkan.com anne ve bebek ürünleri dikeyinde e-ticarete hızlı başladı

Anne ve bebek ürünlerine odaklanan e-ticaret girişimlerinin en yeni üyesi Annedukkan.com, kısa sürede güçlü bir alternatif haline gelebilir. Henüz birkaç aylıkken aylık 200 bin TL ciroya ulaşan Annedukkan.com, 2016 yılında bu sayıyı iki katına çıkarıp, Türkiye genelinde beş fiziksel mağaza açmayı planlıyor.

Annedukkan.com yeni bir marka olsa da aslında tamamiyle sıfırdan başlayan bir girişim değil. 2014 yılında Tolga Günyaktı ve Bekir Kara tarafından kurulan Devaevi'nin köklü bir dönüşüm süreciyle ortaya çıkıyor Annedukkan.com. 2015 yılında Taş Grup'un 3 milyon TL'lik yatırım desteğini alan ikili, mağazalarını anne ve bebeklere özel ürünlerle baştan sona yeniliyor. Yeni ismi, logosu ve arayüzüyle Annedukkanı.com, annenin ve bebeğin, doğum öncesinden başlayarak 5 yaşa kadar uzanan süreçteki tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanıyor.

annedukkan4

Sitede kişisel bakımdan mamaya, gıda takviyelerine ve oyuncaklara kadar farklı kategorilerde yaklaşık 150 markanın 2000’den fazla ürünü satılıyor bugün. Annedukkan.com bugün Londra’da e-ticaret eğitimini tamamladıktan sonra 2011 yılından beri Türkiye'de e-ticaret projelerine danışmanlık hizmeti veren Yetkin Turhal tarafından yönetiliyor.

Alışveriş için kayıt olmanın zorunlu olmadığı Annedukkan.com teslimat hizmetiyle de ayrışmak istiyor. Bugün iki farklı kargo şirketiyle çalışan sitenin Bukoli ile entegrasyon çalışmalarına devam ettiği notlar arasında. Annedukkan'ın hedefi bu yıl Türkiye genelinde beş fiziksel mağaza açmak. Bununla birlikte bugün aylık ortalama 200 bin TL olan cirosunu da yıl sonuna kadar 400 bin TL'ye çıkarmak istiyor girişim.

Anne ve bebek dikeyinde e-ticaret gittikçe kalabalıklaşıyor. Rekabetin yoğunlaşmasıyla artan fiyat ve karlılık baskısı uzun vadede yeni girişimleri zorlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.