Universal, Nintendo'ya özel tema park inşa edecek

Universal, Nintendo'ya özel tema park inşa edecek

Dünyanın en köklü oyun şirketlerinden biri olan Nintendo, yapım şirketi Universal Studios ile konsept bir park inşa etmek için anlaştı ve her iki şirket de kolları sıvadı.

Nintendo'nun yakından bildiğimiz Super Mario, Legend of Zelda ve diğer pek çok ünlü oyundan karakterlerinin ve öğelerinin bulunacağı park Japonya'da kurulacak. Geçtiğimiz yıl prensipte anlaşan firma bu sefer imzaları attı ve anlaşmayı resmi olarak duyurdu.

Sankei adlı Japon gazetesinin verdiği rakama göre, Nintendo ve Universal Studios bu tema park projesi için toplamda tam 356 milyon dolarlık dev bir yatırım yapacak.

Japonya'nın başkenti Tokyo'ya tren ile 4 saatlik uzaklıkta olan Nintendo'nun yeni tema parkı, mevcuttaki bir parkın yapılacak yatırımla genişlemesiyle açılacak. Bu tema parkın inşasının ise 2020 yılına kadar bitirilmesi planlanıyor. Bununla beraber bildiğiniz gibi Tokyo, 2020 yılında yaz olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak. Proje her ne kadar Osaka'da bulunan Universal Studios'a komşu bir arazide gerçekleştirilecek olsa da, tema parkın dünya genelinde Nintendo hayranı olacak kullanıcıların oldukça ilgisini çekeceği aşikar.

Nintendo son dönemde finansal açıdan biraz da olsa zorlanmaya başlamış, 2016 yılı içerisinde gelmeye başlayacak olan akıllı telefon oyunlarıyla yeniden eski başarılı günlerine dönmeyi hedefliyor. Paralelde ise telif haklarını kullandırma açısından bu tarz yatırımlar ve kazanç kapısı önünde var oluyor olmaları, Nintendo için iyiye giden gelişmeler arasında gösterilebilir.

Görsel kaynak: ngorkapong/Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.