WeTransfer dijital tasarım ajansı Present Plus'ı satın aldı

WeTransfer dijital tasarım ajansı Present Plus'ı satın aldı

Popüler dosya paylaşım servisi girişimi WeTransfer, ilk satın almasını gerçekleştirdi. WeTransfer böylece Londra ve Amsterdam'da ofisleri bulunan Present Plus'ı satın aldığını resmen açıkladı.

Amsterdam merkezli WeTransfer'in satın aldığı ilk şirket böylece bir dijital tasarım ajansı olmuş oldu. Satın almada, Present Plus'ın hali hazırda daha önce müşteri olarak WeTransfer'le çalışması ve iki firmanın da kurucu ortakları listesinde aynı isimlerin bulunması etkili oldu.

Satın alma sonrasında Present Plus'ın ekibi WeTransfer ekibine katılacak ve burada WeTransfer ürününü geliştirmeye devam edecek. Şu sıralar masaüstü uygulaması üzerinde çalışan WeTransfer'in amaçlarından birisi de WeTransfer'in ABD pazarındaki yaygınlığının gelişmesini sağlamak. Bunun da yanı sıra ekip yeni ürünler üzerinde çalışmaya devam edecek.

197614-Present Plus for WeTransfer-133724-original-1457358207

Faaliyetlerine devam edecek Present Plus ise ajans olarak bir diğer yandan büyük markalara hizmet etmeyi sürdürecek. Bu da bu satın almayı hem bir yetenek satın alması hem de bir yatırıma dönüştürüyor. Kuvva gibi tasarımcıların daha önce duymuş olduğunu düşündüğüm uygulamalar geliştiren Present Plus'ın çok önemli ve global hizmet veren müşterileri de mevcut.

Geçtiğimiz yıl 25 milyon dolarlık bir yatırım alan WeTransfer ise, son dönemde dijital tasarım ajansı satın alan markalar arasına kendi ismini yazdırdı. Bu da markaların artık ajansları kendi içerisinde istediğine bir işaret diyebiliriz. Dünya genelinde aylık 85 milyon transfer işleminin gerçekleştiği WeTransfer, 2016 yılında ise yıllık transfer sayısını 2 milyardan fazla adede çıkarmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.