Dijital girişimciler kesintisiz veriyi daha sıkı sahiplenmeliler

Dijital girişimciler kesintisiz veriyi daha sıkı sahiplenmeliler

Konuk yazarımız Rick Vanover, bulut yedekleme ve verimlilik çözümleri geliştiren Veeam Software şirketinde kıdemli ürün strateji yöneticisi olarak görev yapıyor.

buyuk_veri_big_data

Dijital dünyada, kesintisiz çalışan ortamdan yararlanan yeni nesil bir girişimci türü ortaya çıktı. Bu girişimciler, birbirleriyle bağlantılı bir neslin parçası olarak büyüdü ve bu da girişimlerinin başlangıç ve devamına yansıdı. Onlar için teknolojiyi kullanmak bir mecburiyetten çok hayatlarının her anına tamamen entegre olan bir parça. Bu yüzden girişimlerinin de başlangıcından itibaren dijital olması da oldukça doğal. Veriye erişim gece ve gündüz kesintisiz gerçekleşmeli.

Veri, işletmenin üzerine inşa edildiği temel niteliği taşıyor. İster yeni bir girişim isterse de yerleşik çok uluslu bir şirket olsun tüm işletmelerin bir şekilde erişilebilirlik ya da devamlılık stratejisine sahip olması gerekiyor. Eğer veri kaybolursa devam eden operasyonlardaki etkisi oldukça zarar verici olabilir.

Doğaları gereği girişimciler büyük işletmelerden çok daha dinamikler. Herhangi bir yerden istedikleri cihazı kullanarak veriye erişebilmek ve mobil çözümler konusunda esnek olmanın avantajı sayesinde girişimler, geleneksel organizasyonlardan çok daha hızlı bir şekilde farklı yollarla işlerini yapabiliyorlar. Ama konu bu olduğunda bile girişimci için verinin önemi hakkında bir farkındalık olması gerekiyor.

Neyse ki geçen zamanla birlikte teknoloji, günlük yaşamda tüketime uygun hale getirildi. Böylece girişimciler de hayatlarının her aşamasında verinin ne kadar etkili olduğunu fark ettiler. İster evden isterse ofisten çalışsın, girişimcilerin veri ve onun analizinin, rekabette avantaj kazandırdığını görüyor. Böylece teknolojinin bit’leri ve byte’larından ziyade işletmelerine kazandırdığı çözümlere odaklanıyorlar.

Genellikle bu, veri merkezinin nerede bulunduğunu düşünmemeleri anlamına geliyor. Dikkatleri bunun yerine satış, iş stratejisi ve işin getirdiği diğer dinamik bileşenler hakkında gerçek zamanlı kararlar vermelerini sağlayan bilgiye erişebilmeye odaklanıyor.

Sadece hız değil kesintisizlik de kritik önemde

Kesintisiz çalışan ortam arızaya ve veri kaybına tahammülü olmayan bir dijital girişimci sınıfı yarattı. Ve bir kriz anında işin eski haline dönmesi sırasında geçen zaman da üst düzey bir öneme sahip oldu. Artık girişimcileri tetikleyen şey pazardaki hızları ve zaman. Bu da hizmet sunucularından, onlarla aynı paralelde düşünmelerini beklemelerine yol açıyor.

Yedeklemenin 3-2-1 kuralı (3 kopyanın 2 farklı ortamda olması ve bunlardan 1’inin şirket dışında tutulması) girişimciler için iş devamlılığı stratejisinin önemli bir parçası olmalı. Bu tür bir metodoloji iş verisini korumanın çevresine inşa edilmeli ve girişimi herhangi bir teknolojiye bağımlı hale getirmemeli. Yani kullandıkları platforma bakılmaksızın bilgiye her an erişimlerinin olması gerekir.

Eğer temel adımlar doğru atılır ve düzgün bir şekilde kurulursa birçok girişimci veri kaybına karşı korunmuş olacak ve işletmeleri de aksamayacaktır. Böylece verilerini kendileri idare ederler ve karar verici hale dönüşerek çok hesaplı bir şekilde kendi iş devamlılıklarının yöneticileri olurlar.

Son olarak, girişimcinin veri durumu bulut, sanallaştırma ve diğer yenilikçi depolama teknolojilerini birleştiren modern veri merkezinin rolünde anahtar öneme sahiptir. 7/24 veriye erişimi sağlayan ve büyümeyi tetiklemeye imkan veren bir erişim mekanizmasına sahip olmak girişimcinin iş hayatının gerektirdiği dijital dünyaya ne kadar iyi hazırlandığını gösterir.

Görsel: tostphoto/shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.