2018'de 2,5 trilyon dolar hacime ulaşacak e-ticaret pazarında uluslararası ödeme sistemi işletmek

2018'de 2,5 trilyon dolar hacime ulaşacak e-ticaret pazarında uluslararası ödeme sistemi işletmek

Ödeme sistemleri alanındaki uluslararası rekabet oldukça hızlı ilerliyor. Bu alandaki yerli oyunculardan biri olan Paytrek.com'un Kurucu Ortağı Cemal Hamitoğulları da uluslararası rekabetin Türkiye'den nasıl göründüğünü Eticaret16'da paylaştı.

Paytrek bildiğiniz gibi BDDK lisanslı bir ödeme altyapısı ve MetGlobal Grup iştiraki teknoloji şirketlerin biri. MetGlobal'in diğer uluslararası girişimlerinin kesişim noktasında bulunması açısından da önemli bir yere sahip.

Cemal Hamitoğulları, uluslararası boyutta hizmet vermenin önemine geçmeden önce küresel B2C e-ticaret hacimlerine yer verdi. Çin'in 538 milyar dolara başı çektiği listede ABD 483 milyar dolar, Birleşik Krallık ise 169 milyar dolar hacimle ilk 3'ü oluşturuyor.

Türkiye nüfusunun yüzde 4,4'ü yurtdışında yaşıyor

Yurtdışındaki bazı pazarlarla kıyaslama da yapan Hamitoğulları, Türkiye'nin yüzde 87 ile en çok kredi kartı kullanılan ülke olduğunu da paylaştı. Ayrıca Türkiye nüfusunun yüzde 4,4'ünün yurt dışında yaşadığını paylaşarak önemli bir noktaya parmak bastı.

Paytrek Eticaret16

Bu listede yüzdesel olarak alt sıralarda yer alsak da ülke nüfusumuz dikkate alındığında daha üst sıralarda yer alacağımıza şüphe yok. Hatta sadece yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın bazı Avrupa ülkelerine denk bir e-ticaret potansiyeline sahip olduğunu söyleyebileceğimizi tahmin ediyorum.

Yıllık bazda müşteri başına ortalama alışveriş tutarlarına bakıldığında ise ABD 1.804 dolar ile ilk sırada yer alıyor. Birleşik Krallık 1.629 dolar ile ikinci sırada yer alıyor. Türkiye ise BKM verilerine göre 73 dolar ortalama alışveriş tutarı ile ilk 10'un dışında yer alıyor.

Küresel e-ticaret hacmi 2018'de 2,56 trilyon dolar olacak

Cemal Hamitoğulları'nın paylaştığı verilere göre e-ticaret alışveriş yapan kullanıcıların sayısı 2011'de 792,6 milyon iken 2016'da 1,32 milyara ulaşmış durumda.  Küresel internet satışlarının 2018'de toplam 2,56 trilyon dolara ulaşması bekleniyor ve bu alandaki oyuncuların küresel açılımlar yaparken yerel altyapılara önem vererek hareket etmesini gerektiriyor. Paytrek eticaret webrazzi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.