Skype Translator artık Arapça çeviri de yapacak

Skype Translator artık Arapça çeviri de yapacak

2014'ün ilk yarısında kullanıma açılan Skype Translator, geçtiğimiz ay tüm Windows kullanıcılarına açılmıştı. Microsoft, bugün Skype Translator'a Arapça dil desteği eklediğini açıklayarak bu alanda daha fazlasını yapacağının sinyallerini verdi.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Skype Translator, konuşmaları önce sesten metne, sonra da metinden sese çeviren bir araç. Şimdiye kadar 50 dilde yazılı çeviri desteği sunan Skype, Translator uygulamasını ilk olarak 7 dilde (İngilizce, Almanca, İtalyanca, Mandarin, Portekizce, İspanyolca) uygulamaya başlamıştış. Arapça ile bu sayı 8'e yükselmiş oldu.

Yapılan açıklamalara göre Skype'ın anlayacağı Arapça, Modern Standart Arapça olacak ki bunu bizim İstanbul Türkçesi'ne benzetmek sanırım yanlış olmaz. Zira Microsoft bu lehçenin okullarda öğretilen dil olduğunu ve gazetecilerin de bu dili kullandığını belirtiyor.

Skype Translator uygulama

Arapça güncellemesi şimdilik sadece Skype Windows uygulamasında geçerli olacak. Elbette Microsoft yakında diğer uygulamalara 8. dil desteğini ekleyecek. Microsoft, her ne kadar Arapça çevirisini başlatmış olsa da Skype Translator kullanıcılardan öğreneceklerini de kendini geliştirmek için kullanacak.

Skype Kurumsal Başkan Yardımcısı Gurdeep Pall, yapay zeka teknolojilerinin insan zekasına yetişme amacından bahsediyor ki bu da bize elbette Google Translate'in de aynı hedefle yoluna devam ettiğini hatırlatıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.