Alipay'in üst şirketi Ant Financial, 60 milyar dolar değerlemeye koşuyor

Alipay'in üst şirketi Ant Financial, 60 milyar dolar değerlemeye koşuyor

Alibaba'nın ödeme sistemi Alipay'i de bünyesinde barındıran Ant Financial, gelen haberlere göre 60 milyar dolar değerlemeye koşuyor.

The Wall Street Journal ve Techcrunch'ın yakın kaynaklar edindiği bilgilere göre Ant Financial 20 milyar yuan (3,1 milyar dolar) yatırım alma hazırlığında. Seri A yatırımını geçen yaz alan ve 45-50 milyar dolar arasında değerlenen şirketin, yeni yatırımla 50-60 milyar dolar arasında değerlenmesi bekleniyor.

2017'de halka arz olunması beklenen Ant Financial, Çin'de olmanın verdiği avantajla 500 milyon üye ve 200 milyon kredi kartına hizmet veriyor. Ant Financial, Sesame adlı kredi derecelendirme kurumu, Alibaba'nın çevrimiçi bankası MYBank gibi bir kaç finansal kuruluşu da bünyesinde barındırıyor.

Ant Financial, 2011 yılında Alibaba'dan ayrılmıştı yani Alibaba'nın halka arzında Ant Financial'ın payı bulunmuyor. 2017'de halka arz edilmesi beklenen şirket daha erken bir çıkış yapar mı bilinmez ama bu gidişle rekor bir değerlemeyle ulaşması mümkün gözüküyor.

Ant Financial, Çin'deki güçlü pozisyonunun yanında Hong Konglu AGTech Holdings ve Hindistanlı PayTM işbirlikleriyle de Asya'da adından söz ettiriyor. Çin pazarında JD Finance gibi milyar dolarlık alt finansal şirketler mevcut. Fakat Tencent ve Baidu'nun dijital bankacılık hizmetlerini kendi şirket bünyesinde sunması Ant Financial'ın yerini daha da güçlendiriyor.

Paypal'in piyasa değeri 48 milyar dolar civarında

Hatırlatmak gerekirse eBay'in satın aldığı Paypal, geçen yıl ebay çatısı altından çıkarak yeniden NASDAQ borsasında işlem görmeye başlamıştı ve şu anda yaklaşık 48 milyar dolar değerlemeye sahip (bkz: PYPL).

Güncelleme: Ant Financial, 60 milyar dolar değerlemeyle 4,5 milyar dolar yatırım aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.