Snapchat 175 milyon dolar yatırım aldı ama değerlemesi değişmedi

Snapchat 175 milyon dolar yatırım aldı ama değerlemesi değişmedi

Yatırım temkinliliği mi demiştik? Silikon Vadisi'nden Körfez'in en zenginlerine kadar yatırımcıların gözde girişimlerden biri olan Snapchat, yeni yatırım haberiyle bu ön görüyü doğrulamakta gecikmedi. Mesajlaşma uygulaması için Fidelity'den 175 milyon dolar yeni yatırım aldığı belirtilen Snapchat, turu 16 milyar dolar değerlemeyle kapattı. Bu, Snapchat'in bir yıl önceki değerlemesiyle aynı.

WSJ'nin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Snapchat'in geçtiğimiz yılın hisse fiyatı üzerinden aldığı yatırım, teknik olarak geçtiğimiz yıla da ait sayılabilir. Buna karşın durum Snapchat'in hisse fiyatını yükseltemediği gerçeğini değiştirmiyor. Snapchat bir yıllık sürede hızlı büyümesini devam ettirse de yatırımcıları daha yüksek bir değerlemeye ikna edemedi. Zira yatırım ortamının biraz soğuması gerekiyor.

snapchat

Snapchat ve diğer unicorn'ların hisse fiyatlarının nasıl değiştiğiyle ilgili kullanışlı ve yıl boyunca referans olarak faydalanılabilecek bir araç için WSJ'nin Startup Stock Tracker'ını görebilirsiniz. Yatırım fonlarının startup'lara yaptıkları ilk yatırımdan son yatırım kadar geçen sürede hisse fiyatlarının analizinde Snapchat'in yüzde 16'lık bir düşüş yaşadığı görülebiliyor. Uber içinse bu oran yüzde 214'lük bir artış.

uber tracker

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.