LinkedIn CEO'su yıllık 14 milyon dolar olan primini çalışanlara dağıtacak

LinkedIn CEO'su yıllık 14 milyon dolar olan primini çalışanlara dağıtacak

Şubat ayı sonunda açıkladığı çeyrek sonuçlarından sonra borsada sert bir düşüş yaşayan LinkedIn'in CEO'su Jeff Weiner yıllık 14 milyon dolar olan garanti stock bonus'unu (hisse bonusu) çalışanlara dağıtacağını doğruladı.

LinkedIn'in Şubat ayı sonunda açıkladığı çeyrek raporu beklentilerin altında kalarak şirketin borsadaki hisselerini oldukça olumsuz etkilemişti. Çeyrek raporu açıklanmadan önce 192 dolar seviyesinde işlem gören hisseler rapor açıklandıktan sonra yüzde 40 düşüşle 108 dolar seviyesine inmiş ardından 119 dolar seviyesine yükselmişti. Şirketin CEO'su Jeff Weiner'da çalışanların üzerindeki negatifliği atmalarını sağlamak ve moral vermek için 14 milyon dolarlık primini çalışanların prim havuzuna aktaracağını duyurdu.

Çeyrek raporundan sonra yönetim kuruluna yıllık priminden vazgeçtiğini ancak bu bedelin çalışanların havuzuna aktarılması talebini ileten Jeff Weiner'ın bu talebi yerine getirilmiş. Çalışanlara yaptığı konuşmada da şirketin çeyrek raporu açıklanmadan önce hangi vizyona, misyona ve amaca sahipse şu anda da aynılarına sahip olduğunu söyleyen Jeff Weiner, rapordan önce ve rapordan sonra birşey değişmediğini ve herkesin şirketin vizyonunu benimseyerek ve içselleştirerek çalışmalarına devam etmesini istemiş.

Görsel Kaynak: jejim / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.