Zynga'nın yeni CEO'su EA'da mobil platformları yöneten Frank Gibeau oldu

Zynga'nın yeni CEO'su EA'da mobil platformları yöneten Frank Gibeau oldu

Zynga'nın kurucusu ve mevcut CEO'su Mark Pincus görevinden ikinci kez ayrılarak yerini Zynga'da yönetim kurulu üyesi olan ve EA'ta uzun yıllar üst düzey yönetici olarak görev yapan Frank Gibeau'ya bıraktı.

Frank Gibeau Ağustos 2015'ten bu yana Zynga'nın yönetim kurulunda yer alıyordu bugün yapılan resmi açıklamayla birlikte resmen şirketin en tepesindeki isim olmuş oldu. Gibeau'nun kariyeri ise Zynga ile birebir örtüşüyor. 1991 yılında bir diğer oyun devi Electronic Arts'ta ürün yönetici olarak kariyerine başlayan Gibeau son olarak şirketin mobil platformlarından sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu. Zynga'nın da kendisini sosyal mobil oyun şirketi olarak konumlandırması ve ağırlıklı enerjisini bu alana kaydırmasından sonra Frank Gibeau'nun şirketin vizyonuyla birebir örtüşüyor.

Yeni CEO'nun açıklanmasından sonra ise Zynga'nın aynı zamanda borsada da yüzü güldü, duyurunun ardından şirketin hisseleri yüzde 7 değer kazandı. Bu yeni görev değişikliğinin ilk izlenim olarak yatırımcılarda olumlu etki bıraktığını söyleyebiliriz. Şirketin yeterince kârlı olmadığını savunan yatırımcılar ve analistlerin yanında mobil platformlardaki diğer dişli rakiplere karşı Frank Gibeau'nun nasıl bir strateji izleyeceğini göreceğiz. Son merak edilen konu ise son yıllarda birçok kez CEO değiştiren şirkette Gibeau'nun kalıcı olup olmayacağı.

Görsel Kaynak: 360b / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.