KolayOto.com otomobil sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını tek noktadan karşılamak istiyor

KolayOto.com otomobil sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını tek noktadan karşılamak istiyor

Otomotiv sektörünün her yönüyle devasa bir büyüklüğe sahip olduğu malum. Bu gerçekten hareketle yola çıkan KolayOto.com da araç sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını tek noktadan karşılamayı hedefliyor.

Webrazzi'de ilk kez tanıtsak da KolayOto.com 2013 Ocak ayından bu yana hizmet veren bir girişim. Otomotiv ve üretim sektöründe deneyimli Onur Eren ve Hakan Önal, 2012 yılında yaptıkları araştırmalar neticesinde bu alanda bir fırsat görüp KolayOto.com'u açmaya karar vermiş.

Açıldığı ilk günden bu yana iş modelini ve kullanıcı deneyimini sürekli olarak geliştirmeye çalışan girişimcilerimiz, 2015 yılının son çeyreğinde sürekli gelişim ve optimizasyona uygun bir yapıya kavuştuklarına ikna olmuş.

Rakamlar ne diyor?

Onur Eren'den aldığımız bilgilere göre KolayOto özellikle otomobil lastiği satışına odaklanıyor. Avrupa’da internetten otomobil lastiği satışı toplam pazarın yüzde 7’si seviyesinde. 2025'te bu oranın yüzde 20 seviyelerine ulaşması bekleniyor. Türkiye’de ise bu oran yüzde 2,5 seviyesinde ve daha büyük bir büyüme potansiyelini içinde barındırıyor.

Türkiye'de internetten lastik satışının genelde yatay e-ticaret siteleri ve pazar yeri girişimleri üzerinden gerçekleştiğini paylaşan Onur Eren, bu alana dikey bir yaklaşımla girmiş olmanın avantajlı olduğunu dile getiriyor. Rakamlarla konuşmak istediğimizde ise şu yanıtı alıyoruz;

  • Yılda 2,5 milyondan fazla ziyaretçi
  • 6 kategoride 30 binden fazla ürün ve hizmet
  • 81 ilde 450'den fazla montaj noktası olmak üzere Türkiye’nin her yerinde 900’den fazla toptancı, montaj noktası ve servis ile iş birliği

Böylece otomobil sahiplerinin ihtiyaçlarını tek noktadan karşılayacak bir platformdan söz ettiğimizi anlıyoruz. 2014-2015 arasında 3 kata yakın büyüme kaydettiğini öğrendiğimiz KolayOto, 2016 yılında bir önceki yıla göre 2.5 kat daha fazla otomobil sahibine hizmet sağlamayı hedefliyor.

Ralli Şampiyonu Orhan Avcıoğlu ile sponsorluk anlaşması

Orhan Avcioglu - Onur Eren
Orhan Avcıoğlu - Onur Eren

Onur Eren, KolayOto’nun hedefini "uluslararası markaların nihai müşterileri ile ilişkilerini güçlendiren çözüm ortağı olmak ve otomobil sahiplerinin ihtiyaçları söz konusu olduğunda akla ilk gelen adres olmak" şeklinde tanımlıyor. Şampiyon Ralli Pilotu Orhan Avcıoğlu ile sponsorluk sözleşmesi imzaladıklarını da söyleyen Eren, bundan sonra müşteri memnuniyeti alanında yeni uygulamaları devreye almak ve ölçeklenmeye odaklanmak istiyor.

KolayOto'ya bu bilgiler ışığında tekrar baktığımızda e-ticarette önemli bir dikeyi yakalayan ve dikiş tutturan bir girişim olduğunu söyleyebiliriz. Mobil uygulama tarafında bir eksiklik olduğunu ve otomotiv sektörünün büyük oyuncuların hamlesine her zaman açık olduğunu da eklemeden geçmeyeyim.

Sanırım bu yıl otomotiv sektörüne dair daha fazla girişim haberi yapacağız. Zira eldeki rakamlar halen büyük potansiyele sahip bir dikeyle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.