Live Stories yayınını web'e getiren Snapchat günde 8 milyar video izletiyor

Live Stories yayınını web'e getiren Snapchat günde 8 milyar video izletiyor

Snapchat, videolarının en az Facebook kadar hızlı büyüdüğü konusunda ısrarlı. Snapchat CEO'su Evan Spiegel'in Morgan Stanley teknoloji konferansında yaptığı son açıklamada sosyal ağın kullanıcıları günde 8 milyar adet video izlediğini belirtti. Bu, Facebook'un geçtiğimiz Kasım ayında paylaştığı son güncellemeyle aynı.lawrence-gaga-435

Kıyas için Snapchat geçtiğimiz Kasım ayında videolarının günlük izlenme sayısının 6 milyar olduğunu paylaşmıştı. Spiegel'in paylaştığı diğer güncel veriler arasında Snapchat'in günlük ortalama 100 milyon kullanıcıyı geçtiği ve kullanıcıların uygulama içinde günde ortalama 25 -30 dakika zaman geçirdikleri de var.

Snapchat videolarının daha hızlı tüketilmesini sağlayacak bir yeniliğiyse geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen 88'inci Oscar Ödülleri töreni sırasında devreye aldı. Snapchat, özel etkinlik ve konseptlerde çekilen snap'leri gerçek zamanlı olarak bir araya getiren Live Stories yayınını ilk kez web'e getirdi. Mobildeki dikey görünümü olduğu gibi web'e taşıyan Snapchat kullanıcıların anlık olarak bu özel etkinliği takip etmesini sağladı.

Bu geliştirmenin genele uyarlanıp uyarlanmayacağıyla ilgili şirket tarafından yapılan bir açıklama henüz yok. Ancak Snapchat live web sayfasında yayının bir sonraki özel etkinlikte başlayacağına işaret ediyor.

Artan ilgiden daha fazla gelir sağlamayı uman Snapchat, Facebook'un ünlü reklam ağı Audience Network'ün yöneticisi Sriram Krishnan'ı da transfer etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.