E-ticaret siteleri için cep telefonuyla üyelik seçeneği çalışır mı? Ofix.com deniyor

E-ticaret siteleri için cep telefonuyla üyelik seçeneği çalışır mı? Ofix.com deniyor

E-ticaret sitelerinin müşterileriyle kurduğu ilişki ağırlıkla e-posta kanalıyla gerçekleşse de e-posta kullanmayan müşterilerin kapsama alınması da pazarın ve şirketlerin büyümeye devam etmesi için elzem. Bu soruna bir çözüm niteliğinde yaklaşık dört aydır cep telefonuyla üyelik seçeneğini deneyen Ofix.com, GSM operatörleri dışında,  elde ettiğini sonuçlarla ilginç bir örnek oluşturması açısından dikkate değer.

Ofix.com'un yaklaşık dört ay önce denemeye başladığı alternatif üyelik sisteminde kullanıcılar cep telefonlarıyla sisteme üye oluyor ve girişte bu bilgiyi kullanıyor. Kullanıcılar tüm sipariş süreçlerini SMS ve cep telefonu numarasıyla takip ediyor. Ofix.com'un bizimle paylaştığı verilere göre e-posta seçeneği dört aylık süreçte kullanıcıların yüzde 13'ü tarafından tercih edilmiş.

Kıyas için Ofix.com, kullanıcılarının yüzde 1’inin sosyal medya hesaplarını; yüzde 13’ünün telefon, yüzde 86’sının ise e-posta ile e-ticaret sitesine üye olduğunu paylaşıyor. Ofix.com bu yöntemin çalıştığından emin bir şekilde ikinci çeyrekte telefon ile üyeliğin yüzde 23'ün üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Telefon numaraları şifrelere alternatif yöntemler geliştirmeyi çalışan teknoloji şirketleri için öncelikli anahtarlardan biri olma özelliğinde, en azından şimdilik. Numaralar üzerinde geliştirilen çözümler basit gibi görünse de inovasyona açık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.