Biyolojik arıtma teknolojisi BioGuy ilk yatırımını TRAngels meleklerinden aldı

Biyolojik arıtma teknolojisi BioGuy ilk yatırımını TRAngels meleklerinden aldı

TRAngels, Baktek biyolojik aritma2013'te Arı Çekirdek finalinde ödül alan girişimlerden biri olan biyolojik arıtma teknolojisi geliştiren BakTek, ilk yatırımını TRAngels dahilindeki melek yatırımcılardan aldı.

BioGuy ürünüyle öne çıkan BakTek, üretim ve dağıtım tesislerine özel bir biyolojik arıtma teknolojileri geliştiren bir girişim. Kötü kokulara neden olan atıklarla beslenen sistem, atık yönetimi konusunda tamemen çevreci ve ekonomik açıdan avantajlı çözüm sunuyor. Yani atık su kaynaklı kötü koku, yağ kapanı, fosseptik ve atık su kanalı sorunlarını yine doğadan faydalanarak çözüyor.

Haliç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunu Alp Tasan tarafından kurulan BioGuy, yalnızca atık su arıtımı ve koku kontrolünün yapmıyor. Atık su kanallarının bakımı konusunda danışmaklık ve teknik destek  de sağlıyor. Belediyelerden alışveriş merkezlerine kadar uzanan bir yelpazede bir çok sektörü potansiyel müşterileri arasında görüyor.

9 melekten yarım milyon TL'ye yakın yatırım

Volkan Öngüç, Sacit Sungu, Namık Kural, Bülent Bora, Hüseyin Karayağız, Macit Sungu, Hale Umul, Demir Kuyumcu ve Kaan Akın tarafından yarım milyon TL'ye yakın bir yatırım alan BioGuy, ilerleyen süreçte müşteri sayısını artırmak ve teknolojisini daha ileri taşımayı hedefliyor.

Taraflar hisse oranı ve değerleme konusunda ise bir bilgi paylaşmıyor ancak aldığımız bilgilere göre bu yatırım, TRAngels meleklerinin bu çatı altında yaptıkları ilk yatırım olma özelliğini taşıyor.

Yeni teknoloji girişimlerinin nadiren yatırım aldığı ülkemizde BioGuy'ın başarısını desteklememek elbette yanlış olur. Fakat Baktek'in web sitesi ve video tanıtımında kendini daha iyi anlatması gerektiğini de söylemeden geçmeyelim. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.