Apple yeni iPhone ve iPad'i 21 Mart'ta tanıtacak

Apple yeni iPhone ve iPad'i 21 Mart'ta tanıtacak

Apple'ın yılın ilk ürün lansmanını yapacağı etkinliğin tarihi sonunda belli oldu. Mart'ta yeni bir iPhone ve iPad modeli tanıtması beklenen Apple, etkinliği 21 Mart'ta yani FBI duruşmasından tam bir gün önce düzenliyor.

Apple etkinlikleriyle ilgili bugüne kadar doğru duyumlar yazan John Paczkowski, etkinliğin 21 Mart'ta gerçekleştirileceğini belirtiyor ancak bu tarihin 22 Mart olabileceği de farklı kaynaklar tarafından yazıldı. Yani daha önce 15 Mart'ta düzenlenmesi beklenen etkinliğin 21 Mart haftası düzenleneceğine kesin gözüyle bakabiliriz.

Geçtiğimiz yıl "Saatleri İleri Alma" konseptiyle düzenlense de 2016 etkinliğinin öne çıkan teması iPhone 5SE olarak anılan yeni ve daha küçük iPhone'lar. Uygun fiyatıyla daha geniş kitlelere hitap edecek bu iPhone modelinin 4 inç ekrana sahip olması ve “iPhone 5se” veya iPhone modelinin iPhone 6C diye adlandırılması bekleniyor. A9 chip, Apple Pay için NFC ve Live Photos özellikleri de cihazla gelmesi beklenen diğer özellikler. Yeni sızan bilgiler iPhone 5SE'nin 3D Touch desteklemediğini de işaret ediyor.

Apple‘ın etkinlikte tanıtacağı yeni iPad modeli “iPad Air 3” olacak. 9,7 inç boyutunda ekrana sahip olacak yeni iPad Air aynı zamanda Apple’ın iPad PRO ile birlikte tanıttığı Apple Pencil ile uyumlu olması da bekleniyor.

Etkinlikte Apple'ın akıllı saati Apple Watch'ın yeni modeli "Apple Watch 2"yi tanıtabileceği de bugüne kadar basında yer alan haberler arasındaydı. Bu konuda sızan yeni bir bilgi henüz yok. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.