Youtube'a video yüklerken istenen alanı bulanıklaştırmak artık mümkün

Youtube'a video yüklerken istenen alanı bulanıklaştırmak artık mümkün

Dünyanın en büyük video sitesi Youtube, yeni 'bulanık yapma' özelliğiyle videolardaki herhangi bir alanı bulanıklaştırmaya imkan tanıyacak.

Youtube blogunda tanıtılan yeni özellik, bir videoda tam olarak görünmesini istemediğiniz şeyleri yoğun şekilde bulanıklaştırmanızı sağlıyor. İnsan yüzlerini bulanıklaştırma özelliğini 2012 yılında tanıtan Youtube, yeni özelliğinde kontrolü tamamen kullanıcıya bırakıyor.

Video üzerinde seçilen herhangi bir alanı belirleyen kullanıcılar, eğer isterse 'kilitleme' seçeneğiyle seçilen alanın videonun devamında da bulanık kalmasını sağlayabiliyor. Bir milyar aktif kullanıcısı olan Yotube, bu özellikle yüklenmesi yasak olan veya özel bilgiler içeren videoların bir şekilde site içinde kalmasını sağlamayı amaçlıyor.

Youtube Gizlilik Birim Lideri Amanda Conway, bu aracın finansal detaylar ve iletişim bilgilerinin kapatılması için kullanılabileceğini söyleyerek önemli bir noktaya parmak basıyor. Lakin ben şiddet ve cinsel içerikli video yükleyicilerinin bu aracı daha çok kullanacağını tahmin ediyorum.

Diğer yandan bu özelliğin Youtube'un dijital yayıncılık ile geleneksel yayıncılık arasındaki bir sınırı daha ortadan kaldırdığını söylemek mümkün. Üstelik oldukça basit bir şekilde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.