Mizu.com ilk fiziksel mağazasını İstanbul'da açtı

Mizu.com ilk fiziksel mağazasını İstanbul'da açtı

Çiçeksepeti'nin moda, aksesuar ve kozmetik dikeyindeki e-ticaret markası Mizu.com, geçtiğimiz yıldan itibaren omni-channel perakende alanında hızlanmaya başladı. Viaport AVM'de ilk fiziksel mağazasını açan Mizu.com yıl içinde offline mağaza sayısını arttırmayı planlıyor.

Yakın zamanda Markafoni'de örneğini gördüğümüz gibi, e-ticaret mağazalarının offline'a açılımı 2016'da da hızlanarak devam edecek gibi görünüyor. Mizu.com'un bu konuya yaklaşımını Mizu Genel Müdürü Fırat Orhan ile konuştuk:

Mizu.com üzerinden geçekleşen satış/gelir gibi güncel istatistikleri paylaşabilir misiniz? Mizu.com'da en çok ilgi gören kategoriler hangileri?

Mizu.com'u sadece bir online satış sitesi olarak değil, modayı takip eden, tarz sahibi ziyaretçilerimizle aktif iletişimde kalmayı hedeflediğimiz bir portal olarak görüyoruz. Sürekli güncellenen Mizu Mag ve Mizu Blog ile ziyaretçilerimizle çok yakın bir ilişki kuruyoruz. Her geçen gün hem yeni müşteri sayımız artıyor, hem de yeniden ziyaret edilme oranımız yükseliyor. Çıkış noktamız olan kozmetik/parfüm kategorimizde iddiamız devam ederken, çok önem verdiğimiz moda grubunda kadın giyim, ayakkabı ve aksesuar grubu çok ilgi görüyor. Özellikle kendi tasarımcılarımızın yarattığı Mizu markalı moda ürünlerimiz, kalitesi ve stiliyle, kadın ve erkek tüm müşterilerimiz tarafından her geçen gün daha fazla beğeniliyor.

Mizu'nun fiziksel mağaza açmasının temel sebepleri neler?mizu.com2

Müşterilerimizle sadece online ortamda değil, onlarla iletişimimizin mümkün olduğu tüm kanallarda buluşmak istiyoruz. Bu sebeple Mizu olarak kendimizi omni-channel bir perakendeci olarak konumlandırıyoruz. Bugün omni-channel perakendecilik olarak isimlendirilen model, yakın bir gelecekte bütün markalar için olmazsa olmaz uygulanması gereken bir strateji çünkü tüketici alışkanlıkları internet ve mobil platformların kullanımının artması ile bir daha geri dönmemek üzere değişiyor. Mizu, müşterilerine mutluluk veren, rahat hissettiren, ve onlarla çok yakın bir ilişki kurmak isteyen bir marka dolayısıyla online ve offline olarak iletişimi ve deneyimi arttırmak bizim için çok önemli.

Açılım için neden öncelikle Viaport'u tercih ettiniz?

Viaport bizim ilk mağazamız. Mizu mağazasında sadece Mizu markalı moda ürünlerimizi satışa sunuyoruz. Türkiye'nin hem AVM olarak hem de marka karması olarak en iyi AVM'lerinden bir tanesi. Çok yüksek bir ziyaretçi trafiğine sahip. Burada açtığımız ilk mağazamız bize yakın zaman içinde açacağımız diğer mağazalarımız için çok ciddi bir deneyim katıyor.

Bundan sonra yeni mağazalar açmaya devam edecek misiniz?

Önümüzdeki dönemde mağaza sayımız artacak. Online ve offline mağazacılığın beraber büyümesi hem iletişim ve alışveriş deneyimini arttırıyor hem de sinerji arttıran uygulamalara fırsat veriyor. Mizu olarak bu konuda müşterilerimize eşsiz bir alışveriş deneyimi sunacak ve sektöre yenilik getirecek uygulamalarımız var.

Mizu için önümüzdeki bir yılda hedefleriniz neler?

Hem müşteri sayımızı hem de müşteri memnuniyet seviyemizi arttıracağız. Mizu bir moda markası olarak, farklı bir stil ve tarza sahip. Mizu.com ve Mizu mağazalarında, bu çizgiyi benimseyecek çok daha fazla kişiyle tanışmayı ve onlarla kuvvetli bir bağ kurmayı hedefliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.