Makro Market, Marketsepeti.com.tr ile e-ticarete giriş yaptı

Makro Market, Marketsepeti.com.tr ile e-ticarete giriş yaptı

Önemli perakende şirketleri e-ticarete giriş yapmaya devam ediyor. Bu alandaki son ve önemli atılım 2015 yılında Fortune 500 listesine 126. sıradan giren market zinciri Makro Market A.Ş.'den geldi.

İstanbul’da yaygın olan Uyum Marketleri'ni de satın alarak perakende pazarında elini güçlendiren Makro Market, e-ticarete marketsepeti.com.tr markasıyla giriş yapıyor. 'Makro Kapınızda' sloganıyla ilk olarak Ankara'da hizmet vermeye başlayan şirket, 13 bin kadar ürünü müşterilerine ulaştırıyor.

1991 yılından bu yana pazarda olan Makro Market, günlük taze sebze ve meyvelerinde bulunduğu ve üretiminin çoğu kendine ait olan Pasterya markasına ait unlu mamülleri de internetten satışa sunuyor. Sipariş teslimatları, müşterilerin belirlediği saatlerde kendi kuryeleri aracılığıyla yapıyor.

Sepet ortalaması 115 TL

Ücretsiz teslimat yapan marketsepeti.com.tr, 40 TL alt sepet sınırıyla çalışıyor ama öğrendiğimiz kadarıyla sepet ortalaması 115 TL'yi buluyor. 2015'te 1,154 milyar TL net satış yapan şirket, ilk etapta cirosunun yüzde 5’ini e-ticaretten kazanmayı hedefliyor.

Şu anda Ankara Çayyolu, Ümitköy ve Çankaya bölgelerine hizmet veren Market Sepeti, öncelikle Ankara’nın tüm bölgelerinde hizmet vermek niyetinde. Daha sonra da çevre illerden başlayarak tüm Türkiye'ye yayılmayı hedefliyor. Standart kabul ettiğimiz kredi kartı ve kapıda ödeme gibi seçeneklerin yanına BKM Express ve Paypal seçenekleri de eklemeye hazırlanıyor.

Günlük ortalama 50 adet internet siparişine ulaşan Makro Market'in perakende gücü sayesinde kârlı bir operasyon yürütebileceğini düşünmemek elde değil. Ancak pazardaki rekabetin giderek arttığını da göz önünde bulundurmakta fayda var.

Diğer yandan yerli SaaS girişimlerimizin e-ticarete adım atan perakende devlerinin radarına girebileceğini de - küçük bir ihtimal olsa dahi, düşünmeden edemiyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.