Apple, Edward Snowden'in kullandığı mesajlaşma uygulamasının geliştiricisini işe aldı

Apple, Edward Snowden'in kullandığı mesajlaşma uygulamasının geliştiricisini işe aldı

Teknoloji dünyası Apple'ın FBI ile olan mücadelesine kilitlenmiş durumda ve gün aşırı bu konuda yeni açıklamalar ve gelişmeler karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bugünün önemli gelişmesiyse Edward Snowden'in favori mobil mesajlaşma uygulaması Signal'ın geliştiricilerinden birinin Apple'a katılması oldu.

Bildiğiniz gibi Apple'ın son günlerde iPhone ve iCloud güvenliğini artırmak için önemli adımlar atacağını konusundaki adımları konuşuluyor. Son röportajında FBI'ın istediği şeyin kansere eş olduğunu söyleyen Tim Cook da şirketin bu konudaki tavrının değişmediğini gösteriyor.

Apple'ın yeni güvenli yazılımlar için kendi kaynaklarını sonuna kadar kullanacağı aşikar ama bu konuda kilit isimleri bünyesine katmak istemesi de pekala mümkün ve gerekli görünüyor. Signal'ın yazılımcılarından Frederic Jacobs'un Apple'a katılması da bu anlamda bahsedilmeye değer bir örnek.

Frederic Jacobs'u özel yapan şeyse geliştirilmesinde pay sahibi olduğu Signal adlı mesajlaşma uygulamasının NSA skandalını ortaya çıkaran Edward Snowden tarafından kullanılıyor, beğeniliyor olması.

Apple'ın CoreOS güvenlik ekibine katılacak olan Jacobs'un Apple'da FBI'ın hoşuna gitmeyecek şeylerin geliştirilmesinde rol alıp almayacağı net değil. Ancak bu zamanlama Whisper Systems'a 2,5 yılını veren Jacobs'un profiline gayet uygun gözüküyor.

Önümüzdeki yıllarda Apple-FBI mücadelesinin neler getireceğini hep birlikte göreceğiz ama bu meselenin ne kadar kişisel gizlilik meselesi olduğu da tartışılmaya devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.