Naspers, otel ve uçak rezervasyonu sitesi Ibibo'ya çeyrek milyar dolar yatırım yaptı

Naspers, otel ve uçak rezervasyonu sitesi Ibibo'ya çeyrek milyar dolar yatırım yaptı

Hindistan'ın en büyük online turizm şirketi Ibibo Group, Naspers'dan 250 milyon dolarlık yeni yatırım aldı.

Türkiye'de Markafoni.com'u satın alan ve e-ticaret yatırımlarıyla tanınan Güney Afrika merkezli Naspers Grubu, hali hazırda Ibibo'nun da çoğunluk hissedarı olarak biliniyor. Yapılan açıklamaya göre yeni yatırım, otel dikeyinde ve teknoloji tarafındaki büyümede kullanılacak.

Çin'in teknoloji devlerinden Tencent'in de yatırımcılarından olduğu Ibibo Grubu, otel ve uçak rezervasyonu, otobüs bileti satışı gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. Ibibo, sadece Ekim-Aralık 2015 arasında 6,5 milyon işlem yapmış ve 1,6 milyon otel odası rezerve etmiş. 2014 Aralık ayında yüzde 42 olan mobil trafik payı da Aralık 2015'te yüzde 71'e yükselmiş.

Naspers Grubu CEO'su Bob van Dijk , Hindistan'daki e-ticaret ve online turizm pazarının heyecan verici şekilde büyüdüğünü ifade ediyor. Elbette Ibibo'nun da bu alanda önemli bir girişim olduğunun altını çiziyor.

Kısa süre önce GoStays adında ucuza konaklama imkanı sunan bir hizmetini tanıtan Ibibo, Hindistan pazarında MakeMyTrip, Yatra, OYO ve Zo Rooms gibi girişimlerle rekabet halinde.

Son 1 yıldır online turizm pazarında artan yatırımlar dikkatimi çekiyor ve bu alanda hızlı büyüyen yerli girişimlerin ciddi bir yatırım alma potansiyeli olduğuna inanıyorum. Yabancı yatırımcı ve büyük küresel girişimlerin de bu alanda Türkiye'nin turizm potansiyelini düşünerek atağa geçeceğini düşünmekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.