Microsoft mobil uygulama geliştirme platformu Xamarin'i satın aldı

Microsoft mobil uygulama geliştirme platformu Xamarin'i satın aldı

Microsoft ''mobile-first, cloud-first world” stratejisini agresif bir şekilde uygulamaya devam ediyor. Şirket bir süredir satın alacağına ilişkin söylentilerin ortaya çıktığı Xamarin'i resmen bünyesine kattı.

Xamarin aslında mobil uygulama geliştiricileri için tam bir geliştirme ve test platformu olarak hizmet veriyor. Yazılım geliştiriciler Xamarin'in sunduğu IDE(Tümleşik geliştirme ortamı) kullanarak sadece C# dilinde tek kodlama yaparak iOS, Android, Mac ve Windows için aynı anda uygulama geliştirebiliyorlar. Geliştirdikleri uygulamaları Xamarin Test Cloud aracı ile gerçek cihazlar üzerinde test edebiliyorlar. Xamarin Insights ile de uygulamalarının analitik raporlarını tutabiliyorlar.

Xamarin'in ne kadar bir değerleme ile Microsoft bünyesine katıldığı açıklanmamış ancak şirketin kurulduğu yıl olan 2011'den bugüne kadar 82 milyon dolar yatırım aldığını belirtelim. Microsoft yıllardır partner olarak çalışan Xamarin'in halihazırda Visual Studio, Visual Studio Team Services ve Azure ile entregrasyonu ve desteği bulunuyordu. Ancak bu satın almadan sonra Microsoft kendi platformunu kullanan geliştiriciler için daha fazla opsiyon sunarak onlara daha başarılı ve bütünleşik bir geliştirme ortamı sunacak.

Görsel Kaynak: Xamarin / Twitter

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.