Çoklu platform mobil uygulama geliştirme aracı Xamarin'e 54 milyon dolar yatırım

Çoklu platform mobil uygulama geliştirme aracı Xamarin'e 54 milyon dolar yatırım

Çoklu platformda native mobil uygulamalar geliştirmenizi sağlayan Xamarin, son dönemin en büyük yatırımlarından birine imza attı. Seri C turunda tam 54 milyon dolar yatırım aldı.

Daha önce 28 milyon dolar yatırım alan Xamarin, bir uygulama geliştirme platformu için en yüksek yatırım tutarına imza atmış. Insight Venture Partners'ın öncülük ettiği yatırım turunda Floodgate, Charles River Ventures ve Ignition Partners gibi eski yatırımcılar da yer alıyor.

xamarin capraz platform mobil uygulama gelistirme

Xamarin kurucu ortaklarından ve CEO Nat Friedman, 2011'de kurulduklarından bu yana her yıl 3 rakamlı büyüme oranı yakaladıklarını söylüyor. Bundan sonra daha hızlı büyüme için de bu yatırımı kabul ettiklerini açıklıyor. Freidman'a göre Xamarin'in 5 yıl içinde tüm platformlarda uygulama geliştirilebilen en iyi geliştirme platformu olması mümkün.

Xamarin'in sitesinde yer alan istatistiklere göre 170 çalışanla 15,000 müşteriye ve 700 binden fazla geliştiriciye ulaşmış durumda.

Freidman'ın kafasında yeni ürünler geliştirirken harika çözümlerin olmadığı alanlara odaklanmak var. Test araçlarında bu hedefe ulaşılmış ve Freidman hızlı adım atmak için satın satın alma yapabileceklerini de söylüyor.

Xamarin bundan sonra Avrupa'ya daha fazla odaklanacakmış ki bu kararın altında küçük bir bilinirliğe rağmen işlerin yüzde 35'inin Avrupa'dan kazananılması yatıyor. Tabii bir de tam olarak hesap edilmeyen Uzak Doğu ve Asya potansiyeli var.

Xamarin'in yerli muadili

Türkiye'ye baktığımızda ise büyük bir pazar hacmi göremiyoruz. Diğer yandan çapraz platform yerli uygulama geliştirme platformu Smarface.io'dan bahsetmekte de fayda var. Daha önce sizlere tanıttığımız Smartface.io, kendini küresel bir girişim olarak konumlandırnış durumda ve yurtdışı üye kazanımına odaklanmış durumda.

Smartface kurucusu Osman Çelik'ten aldığım bilgiler Türkiye pazarının küresel pazar yanında yüzde 1 olarak kaldığı yönündeydi. Dolayısıyla dünya çapında bir şeyler yapması gerektiği açıkça görülüyor. Xamarin'in dikkatini çekip çekemeyeceğini ise zaman gösterecek.

Son olarak şunu da belirtmeliyim ki bu alandaki öncü girişimlerden Titanium'un geliştiricisi Appcelerator da yaklaşık 70 milyon dolar yatırım almış durumda. Yani bu alanda büyümek için biraz para gerekiyor...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.