Stripe Atlas: Yabancı girişimcilerin ABD'de kolayca şirket kurmasını sağlayacak

Stripe Atlas: Yabancı girişimcilerin ABD'de kolayca şirket kurmasını sağlayacak

Ödeme sistemleri girişimi Stripe, bugün oldukça önemli yeni hizmetini tanıttı. Atlas adlı yeni Stripe hizmeti, ABD'de uzaktan şirket kurabilmeyi sağlayacak.

Stripe'ın kurucu ortağı ve CEO'su Patrick Collison'ın bugün Mobil Dünya Kongresi'nde yaptığı açıklamaya göre Atlas şu anda ABD'de şirketleşmenin önünü açıyor ama yakında girişimcilerin farklı ülkelerde de şirketleşmeyi sağlayacak.

ABD'de Delaware merkezli bir şirket kurmanızı sağlayan Stripe Atlas, banka hesabı açmak, hisse yayınlama vb. hizmetleri de kolayca halletmenizi sağlıyor. Bu hizmetlerin akabinde Stripe ödeme sistemini kullanabileceğinizi ise söylemeye bile gerek yok.

Silicon Valley Bank finansal tarafta, Orrick hukuki işlerde, PWC vergilendirme tarafında, AWS ise bulut hizmetleri tarafında Stripe'ın işbirliği yaptığı tecrübeli şirketler ve görünen o ki gereken her şey düşünülmüş.

Tanıtım videosunda Türkiye'den HotelRunner'ı da görmek mümkün.

Girişimciler için şirketleşmek, özellikle işin prosedür tarafı gerçekten ciddi bir mesele ve bu konuda ABD'nin yasal esneklik sağladığı herkesçe malum. Benzer hizmetlerin önümüzdeki dönemde Londra ve Dublin'e sıçrayacağını da düşünebiliriz ama Türkiye'nin bu değişimde nasıl bir pozisyon alacağı da ayrı bir soru işareti. En azından mevcut şirketleşme süreçlerinin tamamen dijital ortama taşınması gibi bir güncelleme yapılmasını umut edebiliriz.

Şu anda davetiye usulü başvuru alan Stripe Atlas ile ABD şirketleşme şansını denemek için stripe.com/atlas adresini ziyaret edebilirsiniz. Stripe test (beta) süreci boyunca tüm işlemler tamamlandıktan sonra sadece 500 dolarlık bir ücret talep ediyor.

Milyar dolar değerlemeyi geçen Stripe, 2015 sonuna doğru perakendecilerin farklı uygulamalar üzerinden satış yapmasını sağlayan Relay’i tanıtmıştı.

Yorumlarınızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.