Stripe, perakendecilerin farklı uygulamalar üzerinden satış yapmasını sağlayan Relay'i tanıttı

Stripe, perakendecilerin farklı uygulamalar üzerinden satış yapmasını sağlayan Relay'i tanıttı

Stripe, perakendecilerin ürünlerini farklı uygulamalara "satın al" butonu ekleyerek, bu uygulamalar üzerinden satış yapmasını sağlayan Relay'i tanıttı. İlk iş ortağı olarak Twitter ile çalışan Stripe, online mağazaların Relay'i kullanarak bir tweet ile ürün satışı yapmasını mümkün hale getiriyor.

Stripe Relay mağazaların ürünlerini yayınlaması ve mobil uygulamaların da bunları okuması için geliştirilmiş bir API. Bu sayede mağazaların ürünlerini üçüncü parti uygulamalar içinde satması mümkün hale geliyor. Mobil ticareti epey bir kolaylaştıran Relay ile tüm satın alma süreci ilgili uygulama içinde tamamlanıyor. Bu süreçte kullanıcıların kredi kartı ve diğer kişisel bilgileri Twitter ile paylaşılmıyor, tüm bunlar Stripe üzerinde saklanıyor.stripe relay twitter

Stripe'ın iş ortakları Twitter ile sınırlı değil. Saks Fifth Avenue, e-ticaret sitesi ShopStyle, inmobi ve Spring gibi farklı şirketler uygulamalarını Stripe ile mobil ticarete açıyor. Bir mağaza Relay üzerinden tanımladığı ürünlerini iş ortakları arasından seçtiği uygulamalar üzerinden satışa çıkarabiliyor.

Relay ile 4 milyon ürünün uygulama içinden satışa hazır olduğu da notlar arasında.

Stripe daha önce başta Twitter olmak üzere farklı uygulamalara "satın al" butonu eklenmesini sağlamıştı. Ancak söz konusu entegrasyonlar Relay'den öncelikle büyük mağazaları hedeflemeleriyle ayrılıyorlar. Relay, mobil uygulamaların kendi başlarına erişemeyeceği perakendecilerle entegre edilmesini sağlayarak da fark yaratıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.