Youtube Network'ü BuzzMyVideos, MakeTag'i satın aldı

Youtube Network'ü BuzzMyVideos, MakeTag'i satın aldı

Eski Google çalışanları Paola Marinone ve Bengü Atamer tarafından kurulan BuzzMyVideos, bu kez yaptığı yetenek satın almasıyla gündemimizde. 2013 sonunda Türkiye pazarına merhaba diyen Youtube pazarlama ajansı, adlı İtalyan girişimi MakeTag'i satın aldı.

BuzzMyVideos, Cagliari'deki küçük bir girişim olan MakeTag ile teknolojik altyapısını zenginleştirecek. Satın almaya dair mali detaylar paylaşılmış değil ancak geliştirme ekibinin yerini değiştirmeyeceği ifade ediliyor. MakeTag, BuzzMyVideos'un hem yayıncılar hem de markalar tarafındaki hizmetlerini iyileştirecek.

Londra merkezli BuzzMyVideos, 2014 ortalarında pazara adımını atmış ve Youtube kanallarına gelirlerini artırmak konusunda danışmanlık vermeye başlamıştı. Zaman içinde hizmetlerini genişleten girişim, BuzzMyVideos Studio yeniliğini 2015'in ilk yarısında Türkiye'de de uygulamaya başlamıştı.

buzzmyvideos

2014 sonunda Türkiye’de 200’den fazla yayıncıya ulaşan BuzzMyVideos şu anda 100 ülkeden 5200 yayıncıya hizmet veriyor. Farklı kategorilerden yayıncılara sahip olan BuzzMyVideos kanalları her ay toplam 600 milyon kez görüntüleme alıyor. Şimdiye kadar kaydedilen izlenme sayısı ise 4,5 milyara yaklaşıyor.

2014 sonunda United Ventures'dan 2,5 milyon dolar A serisi yatırım alan BuzzMyVideos'un önümüzdeki dönemde Türkiye'deki varlığını daha fazla hissettirip hissettirmeyeceğini merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.