HP'nin beklenen telefonu Elite x3 gün yüzüne çıktı

HP'nin beklenen telefonu Elite x3 gün yüzüne çıktı

elite x3Bu yıl çıkıp çıkmayacağı şüpheli olan ve büyük bir beklenti yaratan HP'nin akıllı telefonu Elite x3 nihayet yüzünü gösterdi. Qualcomm'un yeni işlemcisi Snapdragon 820 ile gelen Elite x3, Windows işletim sistemiyle geliyor. HP Elite x3’te ayrıca USB Type-C bağlantı noktası, 16 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel ön kamera ve Bang&Olufsen destekli stereo hoparlör bulunuyor.

Telefonu özel kılan detaylardan biri, Windows 10 işletim sistemli ilk Snapdragon 820 cihaz olması. Windows taşıyor olması, telefonu ekranlara bağlayarak bilgisayar gibi kullanma olanağını getiren Windows 10 Continuum özelliği açısından çok değerli. HP, bilgisayar ve Windows dünyasındaki deneyimlerini konuşturuyor; geliştirdiği çözüm sayesinde bilgisayarlara özgü bazı yazılımları telefon üzerinden buluta bağlanarak çalıştırmak mümkün olacak.

HP-Elite-X3

Büyük ekran kategorisinde konumlandırılan Elite x3'ün Quad HD çözünürlüklü 6 inçlik ekranı, 64 GB dahili depolama alanı, 4 RAM'i ve 4150 mAh kapasiteli pili bulunuyor. microSD kart desteği de sunan cihazın ayırt edici özelliklerinden bir başkası da ön kısmında bulunan iris tarayıcısı. Güvenliği sağlamlaştırmak için arka bölümde parmak izi okuyucuya da yer verilmiş.

desk dock

HP, telefonun yanı sıra iki yeni ürün daha tanıttı. Bunlardan biri DisplayPort, USB, USB Type-C ve Ethernet bağlantılarını üzerinde toplayan Desk Dock adlı bir aksesuar. Diğer ürün ise 12,5 inç büyüklüğünde, Mobile Extender adlı bir ekran. Ürünlerin yaz başında piyasada olması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.