Three, Avrupa'da reklam engelleme yazılımı kullanan ilk operatör olacak

Three, Avrupa'da reklam engelleme yazılımı kullanan ilk operatör olacak

Geçen yıl ortasında bahsettiğimiz, Avrupalı operatörlerin reklam engelleme hareketinde ilk adım atılıyor. Three, Birleşik Krallık ve İtalya'da operatör kaynaklı reklam engellemesini başlatacağını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre Three'nin teknoloji partneri Shine adlı İsrail şirketi olacak. Reklam engelleme yazılımları geliştiren Shine, Three'nin mobil ağında toplu reklam engellemesi yapacak.

İlk iki pazarda alınacak dönüşlerin başarılı olması durumunda Three'nin hizmet verdiği diğer pazarlarda da reklam engelleme yoluna gidilecek. Elbette öncelikle Avrupa kıtasında yaygınlaşacak.

Kime niyet kime kısmet?

Three, kullanıcılarına kontrol hakkı vermeyi önemsediğini ifade ediyor ancak bu sistemin ilk aşamada kullanıcıların karşısına nasıl çıkacağı ve nasıl bir tepki göreceği meçhul. Zira kullanıcıların reklamları sevdiğini söylemek mümkün değil ama reklam gelirleri düşen girişimlerin ücretli üyelikleri zorlamak gibi bir yola başvurması söz konusu olabilir. Bu durumda kullanıcıların ücretsiz ama reklamlı yayıncılığı tercih etmesi de Three'nin kontrollü engelleme yapmasını zorunlu kılabilir.

Son dönemde reklam engelleme konusunda mobil tarayıcılar başta olmak üzere ciddi bir dönüşüm var ve hiç şüphesiz bu durumdan en çok etkilenecek olan teknoloji şirketi Google olacak. Lakin bu engellemelerin Google'ı yerle bir etmesi kolay değil. Aksine Google hedef alınarak yapılacak bu yenilik reklam odaklı küçük yayıncılar için daha büyük bir soruna yol açabilir.

Teknolojik ilerleme açısından küçük ama kullanıcılar için büyük bir adımın eşiğindeyiz. Önümüzdeki ayların neler getireceğini izlemeye devam edeceğiz

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.