Reztoran üzerinden aylık 8 bin online restoran rezervasyonu yapılıyor

Reztoran üzerinden aylık 8 bin online restoran rezervasyonu yapılıyor

Online restoran rezervasyonu gittikçe kalabalıklaşıyor ancak Reztoran, bu alanda en çok gelecek vaat eden yerli girişim olarak bir adım öne çıkıyor. İlk günden itibaren gerçek zamanlı restoran rezervasyon servisiyle rakiplerinden ayrışan Reztoran bugün aylık ortalama 8 binden fazla rezervasyon gerçekleştiriyor.

Irmak Dönmez ve Murat Büyümez çiftinin 2014 yazında çalışmalarına başladığı Reztoran fikri, tıpkı Yemeksepeti gibi, 40 metrekarelik bir odada hayata geçiyor. Altı aylık geliştirme sürecinin ardında, dört kişilik bir ekiple 2015 yılı başında açılan reztoran.com'un ilk günündeki üye sayısı sadece 25 restoran. Geçen ilk ayda platform üzerinden 20-30 rezervasyon yapılıyor.

Akla ilk Zomato, TheFork, Rezervin gibi çok sayıda farklı uygulamayı getirse de Reztoran, saatlere göre arama yapabilme özelliğiyle rakiplerinden ayrışıyor. Böylelikle restoranların uygun olup olmadığını tek tek denemeniz gerekliliği ortadan kalıyor ve Reztoran "Bugün akşam nerede yesem?" sorusuna gerçekçi bir şekilde cevap verebilen bir uygulama haline geliyor. Zira Foursquare vb uygulamalar konumunuza göre restoran önerse de bu restoranlarda yer olmaması durumunda önerinin pek de bir anlamı kalmıyor. Reztoran bu sorunu adresliyor.

reztoranmobil

Reztoran konum bazlı bir uygulama, ancak yaptığı size yakın restoranları listelemek değil. Uygulama ile kişi sayısı ve istediğiniz zaman slotunu seçip arama yapıyor, dilerseniz sonuçları yalnızca yakınızdakileri kapsayacak şekilde daraltabiliyorsunuz. Listelenen restoranlarla ilgili detayları ve yorumları görmeniz ve dilerseniz anında rezervasyon yapmanız mümkün. Yaptığınız rezervasyonları aynı şekilde iptal de edebiliyorsunuz.

Bugün yalnızca İstanbul'da faaliyet gösteren Reztoran'da 400'ün üzerinde restoran listeleniyor ve Irmak her geçen gün bu sayının arttığını belirtiyor. Uygulamanın en iyi özelliklerinden biri Bookatable anlaşması sayesinde İstanbul dışında, Amsterdam, Barselona, Berlin, Londra, Paris ve Viyana'da da çalışması. Yani seyahat eden biriyseniz, gittiğini şehirlerde yine Reztoran uygulamasını kullanarak, Bookatable anlaşmalı restoranlardan rezervasyon yapabiliyorsunuz.

Girişimcilerin tamamen kendi fonlarıyla kurdukları Reztoran'ın ilk önceliği büyüme. Türkiye genelinde daha fazla şehri platformuna dahil etmeyi planlayan girişimin önceliği İzmir ve Ankara olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.