Doğan Grubu BluTV ile Türkiye'de Netflix'e rakip oluyor

Doğan Grubu BluTV ile Türkiye'de Netflix'e rakip oluyor

Netflix bu yılın başında Türkiye'ye açıldı ancak servisin beklentileri karşıladığını söylemek henüz mümkün değil. Başta lisans anlaşmaları nedeniyle sınırlı katalog erişimi, Türkçe seslendirme ve altyazının olmayışı gibi yerelleşmenin önündeki bariyerler izleyici kitlesini epey bir kısıtlayacak gibi görünüyor. Sorun elbette Netflix'i bağlıyor ve bu, Türkiye'deki rakip servisler için büyük bir fırsatı beraberinde getiriyor. Doğan Grubu, BluTV ile bu fırsatı ilk değerlendirenlerden olmak istiyor.

BluTV, Doğan Grubu'nun internet TV ağı olarak bağımsız bir şirket ve marka ile konumlanıyor. 23 Ocak'ta yayına başlayan serviste, 30 canlı kanal ve 10 bin saate yakın premium içerik bulunuyor. "Türkiye'nin Netflix'e cevabı" olması vizyonuyla geliştirilen BluTV projesinin başındaki isim Aydın Doğan Yalçındağ, BluTV'nin Netflix gibi internet TV ağlarına kıyasla elini güçlendiren en önemli faktörlerden birinin, halihazırda Türkiye'de TV yayıncılığı konusunda en deneyimli gruplardan biri olan Doğan Grubu'nun bilgi birikimi olduğunu söylüyor. Bu sayede hızlı hareket edebildiklerini söyleyen Yalçındağ, BluTV'ye her ay her ay 80 yerli/yabancı film her hafta Kanal D’nin dizilerinin eklendiğini paylaşıyor bizimle.

bluTV

BluTV'nin Netflix'e göre diğer önemli avantajı servisin aylık 6.90 TL ücreti. Netflix gibi ilk ay ücretsiz sunulan servis, Netflix'in yaklaşık dörtte biri fiyatına sunuluyor ve bu özelliği internet TV deneyimiyle hiç tanışmamış, yerli içeriğe önem veren kitleyi ikna etmesini sağlayabilir. BluTV'nin taahhütsüz, kurulumsuz, reklamsız bir TV deneyimi sunmasının çok geniş bir izleyici grubunu hedeflemesini sağladığını belirten Yalçındağ, film, dizi ya da çizgi film izleyen ve akıllı telefonu olan herkesi kapsadıklarını belirtiyor.

Türkiye'de bir internet TV ağı kurulacaksa, BluTV'nin optimum şartlara sahip olduğu söylenebilir. Ancak servisin iddiasını yerine getirebilmesi için teknoloji tarafında iyileştirmelere ihtiyacı var. Zira internet TV ağlarının olmazsa olmazı erişilebilirlik konusunda BluTV'nin varlığı bugün web ve iOS ve Android uygulamalarıyla sınırlı. Bu konuda geliştirmelere hızla devam ettiklerini söyleyen Yalçındağ, Nisan ayında Apple TV ve Smart TV uygulamalarını devreye alacaklarını söylüyor.

Kullanıcı deneyimi ve teknolojik altyapısı henüz küresel muadilleriyle aynı seviyede olmasa da BluTV servislerin yerelleşme bariyerini avantaja çevirmesiyle önemli bir koz tutuyor. Netflix'in en güçlü silahlarından House Cards'ın yayın lisansını Türkiye'de elinde tutması nedeniyle, fenomen dizinin Netflix Türkiye katalogunda yer alamayışı bu nedenle oldukça anlamlı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.