Siber korsanlar 17 bin dolarlık fidyeyi bitcoin olarak aldı

Siber korsanlar 17 bin dolarlık fidyeyi bitcoin olarak aldı

Bitcoin'in yasadışı işler için kullanıldığı her zaman konuşulan bir şey ancak bu kez açık bir şekilde Bitcoin üzerinden siber korsanlara para transferi yapıldı. Hollywood Presbyterian Medical Center adlı hastaneye saldıran siber korsanlara fidye olarak 17 bin dolar değerinde (yaklaşık 40) bitcoin transfer edildi.

Edinilen bilgilere göre söz konusu hastanenin sistemlerine nasıl girdiği bilinmeyen siber korsanlar, şifreleme sistemini çözerek hastanenin elektronik haberleşme imkanlarını ele geçirmiş. Hastane içi iletişimde kağıt-kalem, telefon-faks gibi geleneksel yöntemlere dönüş yapmak zorunda kalan yönetim de sorunu en hızlı şekilde çözmek için fidyeyi bitcoin ile ödemek durumunda kalmış.

Siber korsanlar için en iyi fidye alma yöntemi

Hasta bakımlarının herhangi bir şekilde etkilenmediğini söyleyen hastane yönetimi bitcoin ile ödemenin en hızlı seçenek olduğu için kullandığını ifade ediyor ki yasadışı bir para transferinde en güvenli yolun bitcoin olduğunu da söylemek mümkün.

Saldırı sonrasında hastalara veya hastaneye ait kişisel bilgilerin ele geçirilip geçirilmediği de havada kalan sorulardan biri.

Şu anda konu Los Angeles Polis Teşkilatı ve Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından incelenmekte. Soruşturmalardan bir sonuç çıkıp çıkmayacağı şüphe götürür ama bundan sonra benzer saldırılarda nasıl bir yol izleneceği daha detaylı düşünülecektir diye tahmin ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.