Mobil mesaj yazarken gerçek zamanlı arama özelliği standart hale mi geliyor?

Mobil mesaj yazarken gerçek zamanlı arama özelliği standart hale mi geliyor?

Facebook Messenger'da sıklıkla kullanılan GIF arama özelliği artık Twitter'da. Tweet ve direkt mesaj yazarken, kullanıcıların gerçek zamanlı olarak GIF aramasına veren özelliği dün tanıtan Twitter, bugüne kadar platformunda paylaşılan GIF'lerin sayısının 100 milyonu geçtiğini belirtiyor.

Twitter'ın GIF arama özelliği iOS, Android uygulamaları ve web'de eklenen GIF butonuyla önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılara açılmış olacak. GIF arama özelliği için Facebook gibi Giphy altyapısını kullanan Twitter'ın bir diğer ortağı da Riphy. Anlaşmalar Giphy'nin 300 milyon dolar değerlemeyle aldığı 55 milyon dolarlık yatırımı açıklıyor mu? Bu başla bir tartışmanın konusu zira Twitter'ın GIF butonu entegrasyonu mobilde yeni bir trendin habercisi olabilir.

Bkz. Slash

Facebook Messenger'ın ardından Twitter'ın GIF butonu eklemesi, popüler sosyal ağlar ve mesajlaşma uygulamalarının yazarken arama fonksiyonuyla tanışma aşaması olarak da görülebilir. Bu alanda ne yapılacağını görmek içinse akıllı klavye uygulaması Slash'e bakmak yeterli. Zira klavye uygulamasını kullanıyorsanız herhangi bir mesajlaşma uygulaması üzerinde yazarken GIF'lerden mekana, YouTube'dan Spotify'a arama yapmanız mümkün.

slash2

Sosyal ağlar ve mesajlaşma uygulamalarının ağırlıkla mobilden kullanıldığı düşünüldüğünde, bir uygulamadan diğerine geçiş yerine, popüler platformların benzer çözümlerle gelmeleri olası. Facebook Messenger için geliştirdiği sanal asistan M ile, tıpkı Slash gibi, bu aramaları proaktif hale getirme yönünde ilerliyor. Apple'ın iMessage için bu tip bir geliştirme yapması ve uzun vadede yapay zeka destekli bir yazım deneyimi sunması da pekala mümkün... Twitter'ın herhangi bir ürünüyle uzun vadede yeni bir ufuk çizmesi pek görülen bir durum değil, en azından bugüne kadar. Yine de Twitter ile ya da Twitter'sız özelliğin yaygınlaşmasını ve paylaşım odaklı birçok platformda standart hale gelmesini bekleyebiliriz.

Twitter'ın GIF arama özelliği kullanıcıları açısından büyük bir kolaylık sağlıyor ancak çözüm Twitter'ın büyük düşüşünü tek başına önleyecek bir geliştirme değil. Şirketin bu tip geliştirmeleri ilk uygulayan olmak konusunda belki daha cesur olması gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.