IBM, Truven Health Analytics'i 2,6 milyar dolara satın alıyor

IBM, Truven Health Analytics'i 2,6 milyar dolara satın alıyor

Teknoloji dünyasındaki milyar dolarlık satın almalara bir yenisi daha ekleniyor. IBM, Truven Health Analytics'i 2,6 milyar dolara satın almaya hazırlanıyor.

Truven Health Analytics, adından da anlaşılacağı üzere sağlık dikeyinde veri analitiği hizmetleri sunan bir girişim. Amerikan devlet kurumları da dahil olmak üzere 8 bin 500 müşteriye hizmet sunuyor ve 300 milyon hastanın verilerini kontrol ediyor.

Truven, 2012'de Thomson Reuters Corp.'a bağlı Veritas Capital Management Fund tarafından 1,25 milyar dolara satın alınmıştı ve bu kez son adresini bulmuş gibi gözüküyor.

Satın alma sonrasında Truven'in hangi birime dahil edileceği ise oldukça net. 2015 yazında 1 milyar dolarlık satın almayla güçlendirilen Watson Health, Truven'i de içine alacak. O tarihte Merge Healthcare‘i 1 milyar dolara satın alan IBM, bu yeni satın almayla Watson Healt'in gücünü bir üst kademeye taşımış olacak.

Watson Health'in başındaki isim olan Deborah DiSanzo'ın bu satın almayla 'eşsiz' yeteneklere sahip bir platform olacaklarını söylemesi de bunun 'mütevazı' bir göstergesi.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Watson Health, 2015 Nisan ayında kurulmuş ve medikal görüntüleme alanındaki ilerlemelerle gelecekte doktorların mesleğini elinden alabilecek bir seviyeye ulaşmak istediğini göstermişti.

Son olarak IBM'in şimdiye kadar sağlık alanında toplam 4 milyar dolar yatırım yaptığını da paylaşmadan geçmeyelim.

IBM, geçtiğimiz ay da canlı yayın platformu Ustream'i satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.