Google Express'ten taze gıda teslimatı açılımı

Google Express'ten taze gıda teslimatı açılımı

Google, 2013 yılında başladığı hızlı teslimat servisi Google Express işini büyütüyor. Bugüne kadar müşterilerine kuru gıda ve diğer market alışverişlerinde hızlı teslimat sağlayan servisin taze gıdaları kapsayacak şekilde genişletildiğini duyuran Google, bu servisi ilk önce San Francisco ve Los Angeles'ta başlatıyor.

Aylık abonelik şeklinde sunulan Google Express üyeleri için aynı gün taze gıda teslimatı hizmetinin bedeli sipariş başına 2.99 dolar olarak belirlenmiş; servise üye olmayanlar içinse bu ücret 4.99 dolar. Google hızlı teslimat servisini bu şekilde genişleterek başta Amazon Fresh ve Uber Fresh olmak üzere Instacart gibi önde gelen girişimlerine rakip olarak konumlanabileceği işaretini veriyor.

Karlılık sorunu

ABD'de online taze gıda alışverişinin 11 milyar dolar büyüklüğe ulaştığı tahmin ediliyor ve yıllık yüzde 9.6 büyüyeceği ön görülüyor. Buna karşın endüstride karlılığın düşük olması en önemli sorun. Bu önerme Türkiye pazarı için de geçerli olabilir. Kapanış haberini daha bugün yayımladığımız Tazedirekt gibi iddialı girişimleri bile zorlayabilen bu alanda iyi çalışan formülü bulmak için daha fazla denemek gerekecek gibi görünüyor. Google Express'in formülü kendi stoklarını oluşturmak yerine ortaklıklar yaparak, anlaşmalı olduğu şirketlerin stoklarından dağıtım yapmak, şimdilik.

Sürücüsüz Express?

Lojistik ve haliyle dağıtım servisleri ise Google gibi sürücüsüz araçlar ve Uber gibi yenilikçi lojistik yazılımları sağlayıcıları sayesinde büyük bir değişime gebe. Google'ın Express servisinin geleceği bugün düşündüğümüzden çok farklı da olabilir bu nedenle.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.