Yatırımcılar çıldırmış olmalı: Gif sitesi Giphy, 55 milyon dolar yatırım aldı

Yatırımcılar çıldırmış olmalı: Gif sitesi Giphy, 55 milyon dolar yatırım aldı

GiF uzantılı görsel arama motoru Giphy.com, 55 milyon dolar daha yatırım aldı. 'Yatırımcılar çıldırmış olmalı' dedirten C serisi yatırım turuna Lightspeed Venture Partners liderlik etti ve Giphy'nin toplam yatırım tutarı yaklaşık 80 milyon dolara ulaştı.

General Catalyst Partners, Betaworks gibi bilindik yatırımcılara mevcut yatırımcılar da eşlik etmiş ve Giphy'nin yatırım sonrası değerlemesi 300 milyon dolara yükselmiş. Giphy, Slack ve Facebook Messenger'a entegre olmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti ancak halen gelir kazanmanın yolunu bulmuş değil.

Giphy'nin kurucusu Alex Chung, elbette reklam, sponsorlu içerik üzerinden gelir kazanabileceklerini söylüyor. Bir diğer gelir kanalı ise mesajlaşma uygulamalarından gelecek para olabilir ama bu yöntemlerin ne kadar gelir getireceği ve kullanıcıları ne kadar etkileyeceği şimdilik bir soru işareti.

2013'te kurulan girişim, kullanıcıların içerik paylaşımıyla zenginleşirken, canlı yayınlardan GiF üretmeyi de sağladığı için ilgiyi sürekli olarak üzerinde tutmayı başarıyor. Web sitesi üzerinden ve Giphy Cam uygulamasıyla da kullanıcıların kolayca GiF formatında görüntü üretmesini sağlıyor. Elbette bu içerikler de Giphy arama motorunda yerini alabiliyor.

Türkiye'de benzer bir girişimin bu denli popüler olması mümkün olur muydu bilmem ama sorulması gereken bir soru daha var; Türkiye'de hangi yatırımcı bir GiF sitesine yatırım yapardı?

Şunu da eklemeden geçmeyelim; yıllar önce Bobiler.org benzeri Canv.as 3 milyon dolar yatırım almıştı ama daha sonra kapandı. Üstelik girişimin kurucusu 4Chan'in kurucusu Christopher Poole idi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.