Uber CEO'su girişimin bitmek bilmeyen yatırım ihtiyacına açıklık getirdi

Uber CEO'su girişimin bitmek bilmeyen yatırım ihtiyacına açıklık getirdi

Son olarak geçtiğimiz Eylül ayında tek seferde aldığı 1,2 milyar dolarlık yatırımla adından söz ettiren Uber, neden bu kadar hızlı nakit yaktığına dair önemli bir bilgi paylaştı. Çin'de bir yılda 1 milyar dolardan fazla zarar ettiklerini söyleyen Uber CEO'su Travis Kalanick, yatırım çılgınlığına gerekçe olarak yoğun rekabeti gösteriyor.

Teknoloji yatırımlarının yeni bir balonu yaratıp yaratmayacağı tartışmalarında aldığı bol sıfırlı yatırımlar, Uber'i akla gelen ilk örneklerden biri haline getirmeye devam ediyor. Betakit'e verdiği röportajda bu konuda fikri sorulan Travis Kalanick, Çin'deki yoğun rekabeti örnek göstererek durumunu izah ediyor. ABD'de karlı olduklarını söyleyen Kallanick, Çin'de bir yılda 1 milyardan fazla zarar ettiklerini belirtiyor. Kallanick'in Uber'in nakit ihtiyacıyla ilgil açıklaması şu şekilde:

Var olduğumuz tüm şehirlerde, kara geçmemiş ancak pazar payını alan dişli bir rakibimiz var. Keşke dünya böyle bir yer olmasaydı. Ben de yatırım almaktansa sıfırdan (bir pazarı) inşa etmeyi tercih ederim. Ama yatırım bereketinden pay almazsam, pazar payı alanlar tarafından dışlanırım.

Kalanick, bu denli yüksek yatırımların irrasyonel olabileceğini kabul ediyor ancak rekabetin kendileri için başka şans bırakmadığını belirtiyor.

Uber'in Çin'deki en büyük rakipleri Didi Dache ve Kuadi Dache adlı iki girişimin birleşmesiyle kurulan Didi Kuaidi geçtiğimiz Eylül ayında 3 milyar dolar yatırım almıştı. Yatırımcıların bu yıl frene basmaya hazırlandığı bilinse de, Uber ve rakiplerinin istisna oluşturup oluşturmayacağını henüz bilmiyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.