Google kendi iOS uygulamalarını test etmek için kullandığı kütüphaneyi açık kaynaklı yaptı

Google kendi iOS uygulamalarını test etmek için kullandığı kütüphaneyi açık kaynaklı yaptı

Google mobil yazılım geliştiricilerin uygulamalarının fonksiyonel UI testlerini yapabilecekleri kütüphane olan EarlGrey projesini açık kaynak kodlu hale getirerek herkesin erişimine açtı.

Objective-C ile yazılan EarlGrey Google tarafından Apache lisansı altında tüm geliştiricilerin kullanımına GitHub üzerinden açılmış. EarlGrey ile mobil geliştiriciler uygulamalarının fonksiyonel UI testlerini hızlıca yapabilme imkanına sahip oluyorlar. EarlyGrey'in açık kaynak kodlu olarak kullanıma açılmış olması önemli çünkü kütüphane bugüne kadar YouTube, Google Calendar, Google Photos, Google Translate ve Google Play Music gibi Google'ın iOS platformunda yer alan uygulamaları için de kullanılmış.

Google'ın iOS geliştirme ortamı için yardımcı araçlar ve kütüphaneler paylaşmasını ilginç olarak nitelendirebiliriz çünkü bilindiği gibi şirket iOS'un en büyük rakibi olan Android'in safında en önde yer alıyor. Google 2012 yılında da Java dilinde yazılan kodların Objective-C'ye dönüştürülmesine olanak sağlayan kütüphane J2ObjC'yi açık kaynak kodlu olarak paylaşmıştı. EarlGrey hakkında daha detaylı bilgiye ve dökümantasyona buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel Kaynak: Neirfy / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.