Yerli mobil SaaS girişimi FlightRecorder, Clicktale tarafından satın alındı

Yerli mobil SaaS girişimi FlightRecorder, Clicktale tarafından satın alındı

Türk girişimciler tarafından ABD'de kurulan yerli mobil SaaS girişimi FlightRecorder.io, İsrail merkezli Clicktale tarafından satın alındı.

2006 yılında kurulan bir CRO girişimi olan Clicktale, internet sitesi sahiplerinin ziyaretçilerini daha iyi anlaması için etkin çözümler geliştiriyor. Şimdiye kadar 58 milyon dolar yatırım alan Clicktale, sunduğu sıcaklık haritaları, davranışsal raporlar vb. analizlerle bu alandaki önemli girişimler arasında yer alıyor.

2015 sonunda sizlere tanıttığımız FlightRecorder ise sunduğu uygulama geliştirme kiti ile mobil uygulamalarda dönüşüm optimizasyonu yapan bir girişim. Can Abacıgil ve Ömer Erkmen tarafından 2014 yılında kurulan girişim, İstanbul'da ve San Francisco'daki ofisleriyle hizmet veriyordu.

Bir kaç girişimi değerlendirdiklerini ve Ağustos 2015'ten beri FlightRecorder SDK'sını kullandıklarını söyleyen Clicktale COO'su, FlightRecorder SDK'sının para ödeyen kullanıcılar için kullanıma açık kalmaya devam edeceğini, SDK'yı kendi sistemlerine entegre edeceklerini de ekliyor.

Flightrecorder CRO

3 milyon dolar değerlemeyle 300 bin dolar yatırım

Gelen bilgilere göre Clicktale, Mobil Dünya Kongresi'nde mobil uygulama dikeyindeki yeni ürününü resmi olarak tanıtacak ve FlightRecorder'ın da bugüne kadar yakaladığı başarıdan söz edecek.

Can Abacigil, Omer ErkmenSatın almanın finansal değerine ilişkin bir açıklama ise paylaşılmış değil ancak FlightRecorder web sitesinde bulduğum kadarıyla Mayıs 2015'te 3 milyon dolar değerlemeyle 300 bin dolarlık bir yatırıma imza atılmış. Bu yatırımın 150 bin dolarlık kısmı da String Ventures tarafından yapılmış.

Mobile geleceğe odaklanan yerli bir teknoloji girişiminin satın alınması sanıyorum ki bu alandaki diğer oyuncular için motivasyon kaynağı olacaktır. App Annie'nin son raporuna göre 2020'de 101 milyar dolarlık bir mobil uygulama pazarı olacak ve bu pastanın en önmeli kısmını da mobil oyunlar oluşturacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.