Efsanevi oyun Duck Hunt'ın VR versiyonu geliştirildi

Duck Hunt, düzenlenen Global Game Jam 2016 etkinliğinde yeniden yaratıldı; üstelik bu sefer tamamen sanal gerçeklik öğeleriyle donatılmış bir şekilde.
Efsanevi oyun Duck Hunt'ın VR versiyonu geliştirildi

duck-hunt-vrNintendo tarafından NES (Nintendo Entertainment System) konsolu için 1984 yılında piyasaya sürülen video oyunu Duck Hunt, düzenlenen Global Game Jam 2016 etkinliğinde yeniden yaratıldı; üstelik bu sefer tamamen sanal gerçeklik öğeleriyle donatılmış bir şekilde.

21 yaşındaki bilgisayar mühendisliği öğrencisi Joseph DelgadoOculus Rift DK2'yi kullanarak geliştirdiği oyun sayesinde Duck Hunt'ı üç boyutlu ve sanal bir dünyaya taşıdı. Çoğunuzun "atari yıllarından" ve tabancası ile hatırlayacağınıza inandığım bu oyunun, Oculus Rift ile deneyimi ise nostaljiye hayıt demeyecekler için bir hayli ilgi çekici.

Delgado, bu oyunu nasıl sanal gerçekliğe taşıdığını blogunda detaylı bir şekilde açıklarken, oyunun telif haklarıyla ilgili ise akıbetinin ne olacağı bilinmiyor. Geliştiricisi oyunu ücretsiz olarak sunacağını söylese de, Nintendo buna engel olursa oyun hiçbir zaman piyasaya çıkmayabilir ya da yasaklara maruz kalabilir. Kısacası bu durumu biraz da zaman gösterecek, ancak oyunda bu haliyle bile yoğun emek olduğu ortada.

Duck Hunt'ın VR versiyonun oynanış videosunu hemen aşağıdan izleyebilir ve Duck Hunt'ın sanal gerçeklikle tanışmasının nasıl olduğunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.