Dijital seyahat girişimi Tripinview görsel içeriklerle seçiminize yardımcı olacak

Dijital seyahat girişimi Tripinview görsel içeriklerle seçiminize yardımcı olacak

Tripinview adlı girişim dünyadaki pek çok tatil destinasyonunun tanıtımı için yapılmış bir dijital seyahat girişimi. Girişim, hava araçları aracılığıyla düşük irtifada, en iyi çekim şartlarında ve uygun görüş açısıyla fotoğraf ya da video içerikler oluşturuyor ve bunları coğrafi etiketlemeye tabi tutarak, kendi bünyesinde kullanıcılarının beğenisine sunuyor.

Turistler belli bir bölgeye gitmeden önce Tripinview sayesinde gidecekleri bölgeyi tanıma ve ilgili bölge hakkında fikir edinme şansını yakalıyorlar. Böylece kullanıcılar tatil bölgelerini hem fotoğraflar hem de videolar aracılığıyla daha yakından tanıyabiliyor.

Geotag Aeroview adlı şirket tarafından hayata geçirilmiş olan bir dijital platform olan Tripinview'le ilgili bilgileri şirketin Türkiye genel müdürü Barış Toplan'dan dinledik. Yaklaşık dört yıl önce faaliyetlerine başlayan site bugün İngilizce ve Yunanca olarak hizmet veriyor. Şimdilik sadece Akdeniz bölgesinde yaklaşık 40 bin kilometrelik alan üzerinde çekim ve dijital işlemi tamamlanmış 800 binden fazla görsel içerik ve 300 saatin üzerinde de video çekimi yer alıyor.

tripinview-featured

Tripinview bununla birlikte sunduğu dijital içeriklerde, bölgeyle ilgili bilgiler de veriyor. Örneğin görsellerine baktığınızda ilgi çekici noktaları, turistik bölgeleri, limanları, arkeolojik alanları da etiketli olarak görebilmeniz mümkün oluyor. Bölgelerin görsellerine bakarken ayrıca o bölgedeki otellere de göz atmanız ve rezervasyonlarınızı gerçekleştirmeniz mümkün oluyor. TripAdvisor'ın API'nı kullanan Tripinview buradan bilgileri de kullanıcılara sunuyor ve kendi girişimini, oteller, acentalar, yerel turizm örgütleri ya da belediyeler için de tanıtım yapılması gereken bir mecra haline dönüştürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.