Microsoft servisleri çok daha fazla Android cihazda önceden yüklü olarak gelecek

Microsoft servisleri çok daha fazla Android cihazda önceden yüklü olarak gelecek

Microsoft akıllı telefon pazarındaki yoğun rekabette Windows Phone ile büyük varlık gösteremiyor olabilir ancak mobil kullanıcıları kazanmak için hamleler yapmaya devam ediyor. Şirket son olarak uygulamalarının artık çok daha fazla Android cihazda önceden yüklü olarak geleceğini açıkladı.

Şirket geçtiğimiz ilkbaharda 31 farklı donanım ve telefon üreticisi ile yaptığı anlaşmayla Microsoft Office, OneDrive ve Skype'ın Android tabanlı akıllı telefon ve tabletlerde ön yüklü olarak gelmesini sağlamıştı. Microsoft'un Orijinal Ekipman Üreticisi Bölümü'nde başkan yardımcısı olarak görev yapan Nick Parker'da kaleme aldığı blog yazısında şirketin bugün 25 ülkeden 74 yeni donanım üreticisiyle anlaşma imzaladığını ve Microsoft servislerinin önceden yüklü olarak geleceğini açıkladı.

Microsoft yaptığı bu hamle ile akıllı telefon kullanıcılarını doğrudan hedefleyerek servislerinin yeni kullanıcılar kazanması ve büyümesini hedefliyor. Buradaki kritik nokta ise şirketin yeni mobil kullanıcılar kazanmak için stratejisini donanım odaklı bir yapıdan servis ve ürün odaklı bir yapıya dönüştürmüş olması. Microsoft'un CEO'su Satya Nadella'da kullanıcıların Microsoft servislerini kullanmaya devam ettiği sürece, ne kadar Windows Phone telefon satıldığının ''salt'' olarak bir ölçü alınamayacağını ve birşeyi değiştiremeyeceğini belirtmesi de bu yeni stratejiyi destekliyor.

Yapılan yeni anlaşma ile Android pazarında güçlü bir yere sahip olan LG G Pad 2, Samsung Galaxy S6 ve Sony Xperia Z4 gibi akıllı telefon ve tabletlerde Microsoft Office, OneDrive ve Skype yüklü olarak gelecek. Şirket geçtiğimiz haftalarda da Windows Phone için özel olarak geliştirdiği akıllı klavyeyi iOS kullanıcılarına da sunacağını açıklamıştı.

Görsel Kaynak: Asif Islam / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.