Twitter yeni zaman akışını devreye aldı

Twitter yeni zaman akışını devreye aldı

Twitter zaman akışını, bir kez daha, değiştirdiğini duyurdu. Kısa bir süre önce haberleştirdiğimiz gibi, zaman akışının kronolojik yapısının dışına çıkan Twitter, beklentileri karşılayacak şekilde tüm akışın kaderini algoritmalara bırakmadı. Değişiklik #RIPTwitter seslerinin bir kez daha yükselmeyecek ancak Twitter'ın ömrünü ne kadar uzatacak, tartışmalı.

Twitter'ın yeni olarak lanse edilen zaman akışı, geçtiğimiz yıl sunulmaya başlanan "Siz Uzaktayken" (While You Were Away) özelliğini esas alıyor. Yeni haber akışı, Siz Uzaktayken özelliğini çok daha sık ve verimli kullanmayı amaçlıyor.  Twitter kullanıcıları zaman akışından bir süre (bu süreyle ilgili net bir açıklama yok ancak eskisine göre çok daha kısa olduğunu kendi deneyimimden yola çıkarak söyleyebilirim) uzak kaldıktan sonra yeniden Twitter'ı açtıklarında zaman akışlarında kendileri için öncelikli olabilecek tweet'leri görüyorlar. Twitter bu tweet'lerin neler olabileceğini algoritmalarıyla tahmin ediyor. Kullanıcılar normal zaman akışlarına her zamanki gibi sayfayı yineleyerek ulaşabiliyor.

Twitter'ın yeni zaman akışı özelliğini kullanmak kullanıcı tercihine bırakılıyor. Dilerseniz zaman akışınızda Ayarlar'a giderek, "Bana en iyi Tweet'leri önce göster" seçeneğini kapatarak geleneksel Twitter deneyimini yaşamaya devam edebilirsiniz.

Yeni zaman akışı, Twitter'ın çok sevilen gerçek zamanlı doğasına aykırı değil. Bununla birlikte önemli tweet'lerin kaybolmasını engelleyerek zaman akışından daha fazla değer yaratmayı amaçlıyor, kullanıcıları için. Değişikliğin zamanlaması ise yatırımcılarına radikal değişiklikler için çalışıldığı mesajını iletiyor.

Yeni zaman akışı kullanıcı geri dönüşlerinin alınmasıyla birlikte önümüzdeki haftalarda herkese açılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.