Verizon Yahoo'nun bir bölümünü veya tamamını satın almak için görüşmelere başladı

Verizon Yahoo'nun bir bölümünü veya tamamını satın almak için görüşmelere başladı

ABD'nin en büyük kablosuz internet sağlayıcısı konumunda bulunan Verizon'ın bir süredir Yahoo'nun çekirdek servislerini veya şirketin tamamını satın almak için istekli olduğu biliniyordu. Şirket detaylı açıklama yapmaktan kaçınsa da Yahoo ile görüşmelere başladığı ortaya çıktı.

Verizon'ın geçtiğimiz yıl satın aldığı AOL'un mevcut CEO'su olan Tim Armstrong, Yahoo adına görüşmeleri yapıcak olan isim olduğu belirtiliyor. Ancak ilginç olan Verizon'ın Yahoo'ya resmi bir teklif hazırlamak için henüz hiçbir bankacı ve aracı kurumu görevlendirmemesi. Şirket bunun yerine sektörde uzun yıllardır bulunan ve büyük tecrübeye sahip olan Tim Armstrong'u kullanıyor. Yine Verizon'ın aslında satın almakla ilgili olduğu kısmın Yahoo'nun çekirdek hizmetleri olduğu belirtiliyor. Bunlara Yahoo Mail, Yahoo haber, spor, finans servisleri ile birlikte Yahoo'nun video bölümü dahil.

ABD'de 112 milyondan fazla kablosuz internet abonesi bulunan Verizon'ın Yahoo'nun çekirdek servislerini alarak buradakı büyük kullanıcı kitlesini kendisine dahil etmek istiyor. Yahoo Mail ve diğer Yahoo haber ve bilgi servislerinin toplam kullanıcı sayısı toplamda 1 milyarı geçiyor. Bu satın almayla birlikte de Verizon, Facebook ve Youtube'a karşı zengin içerik ve kullanıcı sayısıyla reklam alanında rekabet etmek istiyor. Yahoo'nun borsaya açık olduğunu göz önünde bulundurursak iki şirketin yaptığı görüşmelerin detaylarının çok fazla gizlenemeyeceğini söyleyebiliriz.

Görsel Kaynak: Anton_Ivanov / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.