Google Sundar Pichai'e 199 milyon dolar değerinde hisse sözü verdi

Google Sundar Pichai'e 199 milyon dolar değerinde hisse sözü verdi

Geçtiğimiz yaz döneminde Alphabet adındaki yeni çatı şirketi altında yeniden yapılanan Google, o tarihten bu yana Sundar Pichai tarafından yönetiliyor. Şirket bu yönetimden oldukça memnun olacak ki yeni CEO'suna 199 milyon değerinde kısıtlı hisse senedi garantisi vermiş.

Google'ın çeyrek raporlarında ortaya çıkan bilgiye göre Sundar Pichai, 3 Şubat tarihi itibariyle 273.328 adet Class C hissesinin sahibi oldu. Ancak Pichai bu hisseleri tek seferde elde edemeyecek, buna göre şirkette eğer 2019 yılına kadar kalırsa her çeyrekte sahip olduğu hisse adeti artacak ve 2019 yılı sonunda toplam 199 milyon değerinde hisseye sahip olmuş olacak. Yapılan anlaşmaya göre Pichai sahip olduğu hisselerin tamamını da bir seferde satma yetkisine sahip değil.

Açıklanan bu rakamlara göre Sundar Pichai ABD'de en yüksek kazanca sahip CEO'lar arasında zirveye yaklaştı. Bunun yanında Larry Page ve Sergey Brin'de toplam 36 milyar dolar değerindeki Google hissesini ellerinde bulunduruyorlar. Şirketin eski CEO'u Eric Schmidt'in ise 3 milyar dolar değerinde hissesi bulunuyor. Google'ın bulut bilişim servislerinin başındaki isim olan Diane Greene'de 148 milyon dolar değerinde Google hissesini elinde bulunduruyor. Yine Google'da CFO görevini sürdüren Ruth Porat'da 38,3 milyon dolar değerinde hisse senedine sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.