Twitter, First View ürünüyle "en değerli alanını" reklam verenlere açtı

Twitter, First View ürünüyle

Twitter tarihindeki en kötü dönemlerden birini geçiriyor. Düşüşü tersine çevirmesi umuduyla yeni ve agresif bir reklam teklifini bugün duyuran Twitter görülmesi neredeyse imkansız bir video reklam formatını hayata geçiriyor.

First View adı verilen ve Twitter resmi blogundan bugün paylaşılan ürün, reklam verenlerin Twitter'ın "en değerli reklam alanını" 24 saatliğine satın almasına izin veriyor. Kullanıcıların Twitter uygulamasını açar açmaz karşılarına bir promoted video çıkmasını sağlayan First View, Twitter'ın en önemli reklam alanını kullanıyor. Bu özel reklamlar Twitter.com'a giriş yapan kullanıcılara da gösteriliyor. Twitter First View'i önce ABD'de devreye alıyor ve önümüzdeki haftalarda dünya geneline açmayı planlıyor.

Snapchat'in değerlemesi Twitter'ın piyasa değerinden daha yüksek

Bir süredir hisseleri derin dalışa geçen Twitter'ın piyasa değeri, bu haber hazırlanırken, 10 milyar doların altında seyrediyor. Kıyas için piyasa değeri Pinterest ve Snapchat gibi  borsaya açılmamış girişimin özel değerlemesinin altına inen Twitter'ın en önemli sorunu büyüme. Bununla birlikte üst düzey yönetimden önemli isimleri son dönemde kaybeden şirketin yatırımcıları Jack Dorsey ile başlayan dönemden de beklediklerini alamamış gibi görünüyorlar.

First View ve benzeri ürünler Twitter'da geçici bir toparlanma sağlasa da, şirketin yeniden yükselişi için çok daha köklü değişiklikler yapması  zorunlu hale gelebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.