Türkiye'de 100 bin kullanıcıyı aşan Twentify dünyaya açıldı

Türkiye'de 100 bin kullanıcıyı aşan Twentify dünyaya açıldı

Webrazzi Arena 2015'in şampiyonu olan kitle kaynaklı mobil iş gücü platformu Twentify; Türkiye'de 100 bin kullanıcıyı aştı ve yurtdışına açıldı.

Sahadan bilgi toplaması gereken şirketler ile bu veriyi sahada onlar için toplayabilecek akıllı telefon kullanıcılarını bir araya getiren girişim, Kanada ve Meksika'da aktif olarak operasyonlarına başlarken Ukrayna ve Güney Afrika için de çalışmalarına hız vermiş.

Şubat 2014'te kurulan ve aynı yıl Kanada merkezli TRPE Venture Partners'tan 1 milyon dolar değerinde yatırım alan Twentify; kurucu ortaklardan aldığımız bilgiye göre şu an 80'i aşkın kurumsal müşterisine 100 binin üzerindeki kullanıcısıyla hizmet veriyormuş. Bounty uygulaması ile saha araştırmasına ihtiyaç duyan şirketlere hizmet veren Twentify'ın temel olarak çözdüğü problem ise 'sahadan bilgi toplamanın uzun soluklu ve maliyetli bir iş olması'.

Şirketlere fiyat toplama, reyon ve stok kontrolü, gizli müşteri ve açık hava reklam kontrolü gibi çok sayıda hizmet sunan girişim; 100 binin üzerinde kullanıcısı -Bounty üzerinde 'sincap' deniyor- sayesinde hem Türkiye genelinde ve hem de oldukça kısa sürelerde detaylı saha araştırması raporlarına sahip olabiliyor. Twentify'in bugüne kadar beraber çalıştığı isimlerden bazılarını sıralayacak olursak Avea, Vestel, BKM, Tat, Samsung ve DenizBank'ı sayabiliriz.

twentify-bounty-yurtdisi-acilimi
Twentify'ın aktif olarak operasyon yürüttüğü ülkeler

Kanada'da 20 bin kullanıcı, başka bir deyişle sincap

Yine kurucu ortaklardan aldığımız bilgiye göre yaklaşık olarak 4 aydır Kanada'da faaliyet gösteren Twentify; şimdiden 20 bin kullanıcıya ve 5 adet kurumsal müşteriye ulaşmayı başarmış. Bunun dışında uygulamanın Meksika'da da hızla büyüdüğünü, Ukrayna ve Güney Afrika'da da kısa süre önce çalışmalara başlayarak benzer rakamlara ulaşmak istediğini aktaralım.

Ülkemizde sahadan bilgi toplama pazarında -hem online hem de offline olarak düşündüğümüzde- akla ilk gelen şirketlerden biri olmayı başaran Twentify; öyle gözüküyor ki dünya genelinde ise bu işi online olarak yapan en büyük platformdan biri olma niyetinde. Amerika Birleşik Devletleri'nde çok sayıda dev rakibi olduğunu düşünürsek alternatif pazarlara yönelmesini mantıklı bir hamle olarak değerlendirebileceğimiz Twentify'in yurtdışı yolculuğunu merakla takip edeceğiz.

Türkiye'de elde ettiği başarılar ve yakaladığı rakamlar ile son dönemde adından söz ettirmeye başlayan Twentify; yukarıda da okuduğunuz gibi Kanada ve Meksika ile dünya açılımına da başladı. Türkiye'de 100 bin, dünya genelinde ise 125 binin üzerinde kullanıcıya sahip olan girişimle ilgili tüm gelişmeler için Webrazzi'yi takipte kalın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.