Teknoloji şirketlerinin kasasına her saniye ne kadar para giriyor?

Teknoloji şirketlerinin kasasına her saniye ne kadar para giriyor?

Alphabet'in (yani Google'ın) dünyanın en değerli şirketi olması teknoloji şirketlerinin ekonomik gücünü bir kez daha gündeme getirdi. Penny Stocks Lab tarafından hazırlanan sayaç da teknoloji şirketlerinin kasasına her saniye ne kadar para girdiğini göstererek önemli bir boşluğu(!) dolduruyor.

Daha önce teknoloji şirketlerinin farklı metriklerini (Youtube'a yüklenen video, Wordpress'te yayınlanan yazı vb. ) anlık olarak ölçen Penny Stocks Lab, yeni sayacıyla bu şirketlerin her saniye kazandığı kâr ve gelirleri gözler önüne seriyor.

Örneğin Apple 1 saniyede 1174 dolar kâr ve 5419 dolar gelir elde ederken, Twitter saniyede 20 dolar zarar ve 21 dolar gelir kaydediyor. Listede Skype'tan Yahoo'ya, Netflix'ten Yelp'e kadar 14 şirketin kazançlarını gösteren Penny Stocks Lab, bazı alt kırılımlara yer veriliyor.

teknoloji-sirketleri-kazanc Microsoft Kurucusu Bill Gates'in yıllarca dünyanın en zengin adamı konumunda olması, Mark Zuckerberg'in dünyanın en zenginleri sıralamasındaki en genç isim olması işte hep bu tablonun sonuçları. Bir gün bu şirketlerden birine sahip olma hayali kuruyorsanız siz de girişiminiz için böyle bir gelir sayacı yaparak motivasyonunuzu artırabilirsiniz. Henüz gelir elde etmeyenler de performans sayacı ile işe koyulabilir. :)

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.